Aleša Pipana zdaj čaka priprava reprezentantov na tekmo s Turčijo. Foto: Reuters
Aleša Pipana zdaj čaka priprava reprezentantov na tekmo s Turčijo. Foto: Reuters

"Nepotrebno se je dvignilo veliko prahu. Stvar bi lahko tudi požrli, vendar ne želimo, da se o nas širijo neresnične informacije, ki nas hudo bolijo. Mesec in pol smo od doma, vsi skupaj se trudimo, da nekaj naredimo na tem svetovnem prvenstvu, nato pa od doma slišimo, kaj poročajo slovenski mediji," je povedal Pipan.

Zatrdim vam lahko, da slovenska reprezentanca še ni bila tako enotna. Ko sem prevzel mesto selektorja, sem vzpostavil nekaj novih prijemov, razširil druženja s predstavniki sedme sile in si vedno želel dobrih odnosov. Ne vem, zakaj bi zdaj dva ali trije posamezniki pokvarili te stvari."

Nesterovič: Nekorektno dejanje nekaterih novinarjev
Spregovoril je tudi slovenski kapetan Rašo Nesterovič: "Šlo je za nekorektno dejanje določenih novinarjev. Brez razloga so javnosti posredovali neresnične izjave. Ne vem, kje so jih dobili. Želel bi slišati imena teh ljudi, da vem, kdo želi rušiti to reprezentanco. Kar je bilo, je pač končano, zdaj moramo vsi skupaj energijo usmeriti v prihodnjo tekmo s Turčijo. Vseeno pa bi rad za prihodnje poudaril, da naj bodo novinarji bolj objektivni, saj je Slovenija vendarle majhna država, ki prvič nastopa na svetovnem prvenstvu."