Peter Vilfan: Košarkarji nam dolgujejo eno odlično tekmo in verjamem, da jo bomo dočakali. Foto: RTV SLO
Peter Vilfan: Košarkarji nam dolgujejo eno odlično tekmo in verjamem, da jo bomo dočakali. Foto: RTV SLO

Direktor Košarkarske zveze Slovenije Tone Krump se je v imenu reprezentance opravičil vsem slovenskim novinarjem zaradi včerajšnjega nesporazuma, ki je bil posledica nepreverjenih podatkov. Vse se je dogajalo v tisti časovni stiski med porazom in logistično pripravo za odhod reprezentance zgodaj zjutraj v Tokio.

Nekatere informacije so na poti v Slovenijo postajale drugačne, bolj alarmantne in negativne, kot so dejansko bile. Ta zadeva ja zdaj ad acta in rešena. Torej "silenzia stampe", ki je bil zelo kratek, ni več.

Turki samozavestni in prepotentni
Turki se pred jutrišnjim dvobojem obnašajo zelo samozavestno oziroma kar prepotentno. Vse njihove izjave se vežejo na tisto tekmo v Turčiji, ko so zmagali s +23. V njihovih glavah ne obstaja nič drugega kot zmaga. Na drugi strani sem v pogovoru s kar nekaj našimi igralci prišel do prepričanja, upam vsaj tako, da bodo odigrali najboljšo tekmo na tem SP-ju. Na vsakem velikem tekmovanju so odigrali vsaj po eno odlično tekmo in mislim, da nam eno tako tu preprosto dolgujejo. Ker popravnega izpita pač ni več, verjamem, da jo bomo tudi dočakali.

Potrebnih bo 30 minut dobre igre
Mislim, da morajo prikazati do 30 minut dobre igre, na primer tako kot prvi polčas proti Portoriku oziroma prvo četrtino proti ZDA, ko so pokazali, da lahko igrajo s komer koli. Zdi se mi, da so izjemno motivirani. Čutiti je neko napetost in veliko pričakovanje. To so tudi tisti pravi občutki, ki jih mora imeti igralec pred vsako tekmo.

Peter Vilfan