Zmago Sagadin Foto: RTV SLO
Zmago Sagadin Foto: RTV SLO
Sašo Filipovski
Sašo Filipovski Foto: EPA
Mik Pavlovič
Mik Pavlovič Foto: RTV SLO

Sagadin, nekdanji trener Uniona Olimpije, je podoben razplet predvidel že po tekmi Slovenija - ZDA, ko je dejal, da ga Američani niso prepričali in da so Španci, Grki in Argentinci boljši. Takrat so mnogi zmajevali z glavo, vendar so se njegove napovedi uresničile.

"Španci so zasluženo slavili. Ves turnir so delovali odlično. Odsotnost Pauja Gasola ni bil problem, saj imajo kopico odličnih igralcev in najmočnejšo ligo v Evropi, iz katere se je rodila tudi ta zmagovalna generacija, ki še ni rekla zadnje besede. Po mojem mnenju so bili Argentinci, Španci in Grki, ki so se izpraznili v polfinalu, najboljše tri reprezentance na prvenstvu, vprašanje je bilo le, kdo bo imel slab dan. Španci ga niso imeli, Grki in Argentinci pač, slednji celo dva," je po velikem finalu svetovno prvenstvo za MMC ocenil Sagadin.

Filipovski: Polivalentni igralci in izjemen strelski dan
Podobnega mnenja je tudi Sašo Filipovski: "Španci so zasluženo slavili. Igrali so hitro košarko z izjemno obrambo. Španija ima polivalentne igralce, kot na primer Garbajosa, ki lahko dobro igrajo na različnih mestih. Bili so tudi izjemno strelsko razpoloženi. Odsotnost Pauja Gasola je moštvo le še bolj povezala. Grki so se očitno izpraznili v polfinalu. Nad zmago Španije nisem presenečen, nekoliko visoka je le razlika."

Pavlovič: Navarro sijajno vodil moštvo
Košarkarski strokovnjak Mik Pavlovič je izpostavil Juana Carlosa Navarra: "Prva stvar, ki jo moram omeniti, je, da je zmaga Špancev zaslužena. Tekma bi bila lahko bolj zanimiva, a so se Grki izpraznili v polfinalu proti ZDA. Znova se je pokazalo, da sta dobra obramba in hiter prenos žoge v napad ključ do uspeha. Kot junaka finala bi izpostavil Navarra, ki je sijajno vodil moštvo. Špancem se odsotnost Pauja Gasola ni poznala. Nasprotno, moštvo je zaigralo še bolj angažirano. Pohvalil bi tudi sojenje, ki je bilo v finalu v nasprotju s prejšnjimi tekmami zelo dobro, saj sodniki niso sekali igre."