Aleš Pipan je dobro pripravil svojo reprezentanco. Foto: RTV SLO
Aleš Pipan je dobro pripravil svojo reprezentanco. Foto: RTV SLO
Beno Udrih
Beno Udrih je pridno gledal video kasete. Foto: EPA

"Dobro smo se pripravili na nasprotnika, natančno preučili njegove dobre in slabe lastnosti ter krenili na vso moč. Odlično smo začeli oba polčasa in z dobro igro hitro razorožili Senegal. Pomembno je bilo, da smo imeli pred zadnjimi desetimi minutami lep zalogaj prednost, saj sem lahko odpočil nekatere igralce, ki bodo imeli več dela na naslednji tekmi proti Italiji. Igralci so me prijetno presenetili, saj so odigrali zavzeto in od samega starta potisnili tekmeca v kot. Prepričan sem, da bo na tem prvenstvu Senegal koga presenetil," je prepričan Pipan.

Beno Udrih: "Dobro smo se pripravili na Senegal. Štiri dni smo gledali samo njihove video kasete, kajti nismo vedeli, kaj lahko pričakujemo. Začeli smo zbrano, imeli smo svoj dan in takšna zmaga je zagotovo lepa vzpodbuda za naprej. Končna razlika ni merodajna, saj je Senegal solidna ekipa, s katero bodo imela vsa moštva veliko dela."

Moustapha Gaye, selektor Senegala: "V pripravljalnem obdobju se nismo srečali z nobeno tako močno ekipo, ki bi hkrati še tako natančno zadevala z razdalje. To nas je ugonobilo, saj enostavno nismo znali zaustaviti njihove zunanje linije. SP je za nas priprava na afriško prvenstvo."

Mamadou N'Diaye: "Slovenija je izjemno močna ekipa, ki lahko daleč seže na tem prvenstvu, saj ima veliko število kakovostnih igralcev. Ob tako uspešnem metanju z razdalje jo je izredno težko zaustaviti in mislim, da je ob ZDA druga najboljša ekipa v naši skupini."