Komentator TV Slovenija je več kot zadovoljen s prvo tekmo Slovenije v Saporu. Foto: RTV SLO
Komentator TV Slovenija je več kot zadovoljen s prvo tekmo Slovenije v Saporu. Foto: RTV SLO
Sašo Ožbolt
Sašo Ožbolt se je po dolgotrajni poškodbi spet vrnil na stari nivo. Foto: RTV SLO

Celotno tekmo lahko ocenim za uspešno. Igralci so sicer nekoliko popustili v drugi četrtini, a vse drugo je bilo odlično. Selektor Aleš Pipan je odlično pripravil svojo reprezentanco, kar je podkrepil z dobrim vodenjem in ustreznimi menjavami. Vidi se, da zagovarja ekipo, v kateri ni izstopajočih posameznikov. Na parketu želi imeti čim več razigranih igralcev, ki lahko eksplodirajo vsak v svojem času.

Vlada pozitivno vzdušje
Po tekmi bi lahko dejal, da je dobil še Saša Ožbolta, ki ni le enakovredna menjava, ampak v igro lahko prinese dodatno dimenzijo. Vseh 12 igralcev je lahko zadovoljnih in občutiti je pozitivno vzdušje. Nekoliko razočaran je izgledal le Jaka Lakovič, a tudi on bo imel še dovolj priložnosti za dokazovanje.

Vidi se, da smo v Beogradu končno pokopali kompleks prvih tekem na velikih tekmovanjih. Čeprav je Senegal na papirju mnogo lažji nasprotnik, pa so prve tekme vedno zelo delikatne.

Italijani so redna stranka
Za končno oceno bi dejal, da je zmaga na uvodni tekmi dobra popotnica za nadaljnje tekmovanje. Igralci so dobili na samozavesti in zdaj lahko mirno pričakujejo težje tekme. Tradicija proti Italiji je na naši strani, saj smo od 15 medsebojnih tekem zmagali kar devetkrat. Na nekaj zadnjih tekmah so bili vedno naša redna stranka. Pod košem niso preveč superiorni in mislim, da bosta Primož Brezec in Rašo Nesterovič še bolj prišla do izraza.

Peter Vilfan