Zmago Sagadin zvezdnike Lige NBA ne uvršča na 1. mesto med favoriti za zlato medaljo. Foto: RTV SLO
Zmago Sagadin zvezdnike Lige NBA ne uvršča na 1. mesto med favoriti za zlato medaljo. Foto: RTV SLO
Sani Bečirovič
Sani Bečirovič je po mnenju Mika Pavloviča najboljši slovenski branilec na letošnjem prvenstvu. Foto: EPA
Primož Brezec
Primož Brezec je sposoben igrati na štirici! Foto: Reuters

Nekdanji selektor in legenda Olimpije meni, da je Slovenija igrala v okviru pričakovanj in bila na trenutke najmanj enakovredna, če ne boljša: "Le preveč napak je bilo zlasti pri podajah in organizaciji igre. Končni izid je soliden, vprašanje pa je, če igralci niso porabili preveč energije, glede na to, da je nova tekma že zelo kmalu."

Preveč izgubljenih žog
Košarkarskega strokovnjaka Mika Pavloviča skrbi druga četrtina: "Bojim se, da se to utegne zgoditi tudi v sredo in četrtek. Proti agresivni obrambi igramo slabo in imamo kar 25 do 30 izgubljenih žog. Če to bistveno ne popravimo, nam ne bo stekel napad. Zaradi tega igramo preveč individualno, žoga premalo kroži naokrog. Dobra je bila igra na centre, slaba pa obramba, ki je pozabila na mete za tri točke. Rotiranja ni bilo, vsak je držal le svojega."

Enotno mnenje: Slabo sojenje
V nasprotju s Sagadinom Pavlovič meni, da Slovenci niso izgubili preveč energije in so se nekoliko hranili za pomembno tekmo proti Portoriku. Prav tako je imel občutek, da Američani razen v drugi četrtini niso igrali na polno. Oba strokovnjaka sta "napadla" sodniško trojko: "Sojenje je bilo slabo. Ti sodniki so bili kvalitetno slabši in so padli pod vtis zvezd iz NBA-ja. Veliko je bilo nedosojenega - prekrški z rokami, koraki ..." je povedal Sagadin. Podobno oster je bil tudi Pavlovič: "Sojenje je bilo nemogoče, absolutno v prid Američanov. Pustijo jim korake, prekrške, ostro igro. To ni fair."

Breza in Rašo skupaj - le občasno!
O nekaterih posameznikih Pavlovič razmišlja: "Bečirovič igra konstantno dobro na dvojki. Vrnil se je Ožbolt, privoščil bi mu več minut. Zelo dobro je igral Nachbar, sprašujem pa se, zakaj začenjamo z Jurakom? Tudi igro Udriha lahko pohvalim, prav tako poskus s centroma Brezcem in Nesterovičem istočasno. To ni slabo. Seveda ne gre tako začeti tekme, pač pa poskusiti vmes, da presenetiš nasprotnika." Da oba "nebotičnika" hkrati ne moreta dlje časa igrati, meni tudi Sagadin: "To je lahko eno od orožij. Breza je sposoben igrati na štirici in zadevati z zunanjih položajev, vendar pa ta kombinacija ni ugrana."