Jure Zdovc je bil zadnji slovenski selektor pred Bečirovičem. Foto: Reuters
Jure Zdovc je bil zadnji slovenski selektor pred Bečirovičem. Foto: Reuters
Košarkarji mirno proti Carigradu
Košarkarji odšli proti Turčiji
Košarkarji v četrtek potujejo v Turčijo

Jure Zdovc: Priložnost za mlajše
Nedvomno Slovenija na to prvenstvo ne gre s tako visokimi cilji, kot je šla na lansko evropsko. To pomeni, da so si že pustili nekaj manevrskega prostora, da se od njih ne pričakuje preveč. Vsekakor pa sem prepričan, da so vseeno sposobni premagati vsakogar. Velik udarec je, da ne bo Erazma Lorbka, ki je bil lani nosilec igre. Mislim, da je to največji minus. Smodiša tudi lani ni bilo, prav tako ne Udriha, ob koncu je manjkal še Dragič. Ta ekipa je še vedno dovolj kakovostna. Morda je najšibkejša pod obročem, a je treba vedeti, da je Brezec izjemno pripravljen in da Vidmar odlično napreduje. Mogoče bo pa to prvenstvo priložnost, da nekdo od mlajših stopi v ospredje za naslednja prvenstva. Bo zanimivo. Gledal bom, navijal, ne bom pa nič razočaran, če morda ne bo nekega vrhunskega dosežka.

Peter Vilfan: Ne pričakujem nadgradnje
Moram iskreno povedati, da velikih pričakovanj glede prvenstva nimam. To govorim generalno gledano glede večine ekip. Sem kar malo razočaran nad razmišljanjem. Predvsem tu mislim evropske ekipe, ki pravijo, da to svetovno prvenstvo ni pomembno in da je pomembnejše evropsko naslednje leto, ki prinaša možnosti uvrstitve na olimpijske igre in tako naprej. Če bi to držalo, sem enkrat že v šali rekel, da lahko tisto svojo zlato medaljo kar nekam obesim. Ta odnos do tega prvenstva mi zares ni všeč. Glede na številne odpovedi tiste vrhunske košarke, ki bi bila neka nadgradnja, ne moremo pričakovati. Kar se pa tiče slovenske reprezentance, pa tudi nimam nobenih pravih občutkov. Zelo mi je žal, da ne bo zraven Bena Udriha, Erazma Lorbka in Matjaža Smodiša. Škoda, da ne bomo kompletni. Ob takem svetovnem prvenstvu, ko tudi drugi niso popolni, mislim, da bi lahko, če bi bili kompletni, morda prinesli medaljo domov. Tako pa nimam neke napovedi. Vedno sem optimist pred velikimi tekmovanji, pustimo se presenetiti.

Mik Pavlovič: Ne zaupam v selektorjev koncept
Mislim, da se je igra nekoliko izboljšala, vendar ne zaupam v koncept selektorja Bečiroviča. Enkrat igra z velikim številom manjših igralcev, naslednjič popolnoma drugače. Tu manjka neka taktika. Druga stvar pa je, da nimamo skoka. Brez tega pa ni rezultata. Absolutno boljšo razvrstitev na prvenstvu prinaša boljša obramba, mi moramo delati za to. Že v skupini imamo zelo težke nasprotnike, že tretja tekma s Hrvaško bo veliko povedala o možnostih te ekipe.

Dušan Hauptman: Ena reprezentanca je ostala doma
Od Slovenije ne pričakujem veliko v rezultatskem smislu. Dejstvo je, da niso odpotovali najboljši, ena reprezentanca je ostala doma. Pričakujem pa pošten in korekten boj za slovenski grb, kar lahko od takih profesionalcev pričakujemo. Boj do konca in maksimalno anagažiranje. Uvrstitev v drugi krog je realna, drugo pa bo vse odvisno od naših najboljših igralcev, ki so v Turčiji. Značilnost tega prvenstva je, da reprezentance ne bodo igrale z najboljšimi, o papirnatih favoritih je lahko govoriti. To sta ZDA in Španija, sicer pa pričakujem zelo izenačeno prvenstvo. Lahko se zgodi tudi kakšno presenečenje.

Košarkarji mirno proti Carigradu
Košarkarji odšli proti Turčiji
Košarkarji v četrtek potujejo v Turčijo