Brata Dragić navdušujeta tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Brata Dragić navdušujeta tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Po poročanju ameriškega ESPN-a, ki se sklicuje na vire v Španiji, bi si Zorana Dragića v svojih vrstah želeli videti trije klubi iz Lige NBA. Eden je Phoenix, preostala dva pa nista znana. Mediji so v preteklih dneh pisali tudi o Indiani.

Zoran Dragić je konec prejšnjega meseca podaljšal pogodbo z Unicajo iz Malage, a lahko kljub temu v Ligi NBA zaigra že v prihajajoči sezoni. Pogoja sta dva. Prvi je, da odide prek luže pred začetkom španske sezone, drugi pa je, da sam plača višjo odškodnino, kot jo ima zapisano v pogodbi. Po tej sezoni je njegova odkupna klavzula 750.000 evrov.

Phoenix si s prihodom Zorana Dragića obeta tako kratkoročne kot dolgoročne učinke, pravijo viri blizu kluba. Goran Dragić, najboljši košarkar Sunsov, bo naslednje poletje prost igralec, prihod brata pa bi olajšal njegovo odločitev, da ostane v Phoenixu.

Sunsi še nimajo zapolnjenega "rosterja" za naslednjo sezono in imajo obilo prostora pri "salary capu", denarju, ki ga klub lahko porabi za plače igralcev.

Zoran Dragić je bil s 16 točkami najboljši strelec Slovenije na prijateljski tekmi proti ZDA, ki je bila odigrana tik pred svetovnim prvenstvom. Slovenija se bo pomerila z ZDA tudi v četrtfinalu svetovnega prvenstva. Tekma bo v torek ob 21.00.