Dušan Mitič je odstopil, ker nima denarja za plače igralcev, s čimer bi jih prepričal k prekinitvi stavke. Foto: MMC RTV SLO
Dušan Mitič je odstopil, ker nima denarja za plače igralcev, s čimer bi jih prepričal k prekinitvi stavke. Foto: MMC RTV SLO
Sašo Ožbolt
Sašo Ožbolt, ki kot kapetan Olimpije vodi stavko in pogajanja z vodstvom kluba, v javnosti še ne želi komentirati katastrofalnih razmer pod Rožnikom. Foto: www.kosarka.si/Drago Perko
Union Olimpija v globokem breznu

Igralska stavka in neuspešna torkova pogajanja so tudi vzrok za njegov odstop, saj ni zmogel zagotoviti finančnih sredstev za redno izplačilo plač. Nekateri "zmaji" so v zadnjega pol leta dobili plačilo le za mesec in pol.

Zasedenje uprave v četrtek
V svoji odstopni izjavi je Mitič izrazil tudi željo, da naj predsedovanje kluba prevzame kdo, ki bo imel močnejše argumente ter moč v teh recesijskih časih klub stabilizirati. Upravni odbor kluba, ki bo sprejel odločitve glede nadaljevanja vodenja kluba, se bo zaradi odstopa predsednika sestal že v četrtek.



Odstopna izjava Dušana Mitiča

Z današnjim dnem nepreklicno odstopam z mesta predsednika upravnega odbora KK Union Olimpija.

Včeraj sem vložil svoje zadnje napore, da prepričam igralce, da nadaljujejo s treniranjem in igranjem. Govoril sem posamično s kapetanom Ožboltom ter igralci Ilievskim, Aleksandrovim, Bavčičem, Vidmarjem in trenerjem Zdovcom. Žal moji argumenti niso bili prepričljivi, tako da igralci nadaljujejo bojkot.

V zadnjem letu in pol sem si po svojih najboljših močeh, s strategijo razvoja kluba na dolgi rok, z osebnim prepričanjem in vplivom prizadeval, da bi KK Union Olimpija v prihodnje ponovno prevzela vlogo atraktivnega in prodornega kluba v regiji in Evropi, brez bremen preteklosti. Danes lahko ugotovim, da je ob številnih ovirah na tej poti svojo vlogo odigral tudi recesijski čas, ki se odraža v občutno manjših sredstvih, ki jih družbe namenjajo ne le športu, tudi kulturi, izobraževanju, donacijam. Zato menim, da je čas, da nekdo drug, ki bo imel močnejše argumente prevzame predsedovanje klubu.

Verjamem, da bo ta »drastična« poteza spodbudila tudi ostale deležnike v okolici, da bodo poenotili poglede, združili moči ter hitro pričeli z aktivnim reševanjem nastale situacije in da bodo tudi igralci razumeli možne posledice njihovega dejanja ter takoj pričeli s treniranjem.

Ostajam zvest privrženec KK Union Olimpija in vsem, ki ostajajo povezani s klubom ter igralcem želim, da se sedanje okoliščine čimprej uredijo.

Dušan Mitič

Union Olimpija v globokem breznu