Sašo Ožbolt  je eden izmed redkih nosilcev igre, ki je ostal pod Rožnikom, zdaj pa kot kapetan vodi upor neplačanih igralcev. Foto: MMC RTV SLO
Sašo Ožbolt je eden izmed redkih nosilcev igre, ki je ostal pod Rožnikom, zdaj pa kot kapetan vodi upor neplačanih igralcev. Foto: MMC RTV SLO
Upor košarkarjev Uniona Olimpije

Olimpija, ki je sezono 2009/10 začela izredno ambiciozno, je po sesutju evropskih sanj razprodala skoraj vse moštvo, čeprav so si s tem zelo otežili boj za uvrstitev na zaključni turnir Lige NLB. V tolažbo so vsaj na osiromašenem slovenskem prizorišču ostali nesporni vladarji, saj so na zaključnem turnirju Pokala Spar osmešili tekmece in zlahka osvojili novo pokalno lovoriko.

V pol leta samo za mesec in pol plače
Neizplačevanje in velike zamude, nekateri igralci naj bi v pol leta prejeli plačilo le za en mesec in pol, so sodu dokončno izbili dno. Igralci pod vodstvom kapetana Saša Ožbolta, ki razmer javno še ne želi komentirati, so tako izpustili torkova treninga in izsilili sestanek s predsednikom kluba Dušanom Mitičem.

Bodo našli skupni jezik?
Mitič se je sešel s petimi igralci na čelu s kapetanom Ožboltom, sestanke s preostalimi pa načrtuje za sredo. Košarkarjem je dovolj obljub in želijo videti denar na svojih računih. Če se bodo s predsednikom dogovorili, bodo spet trenirali in nadaljevali priprave na nedeljsko tekmo 24. kroga lige NLB proti Ciboni, v nasprotnem primeru je mogoče tudi to, da v Zagreb ne bodo odpotovali.

Upor košarkarjev Uniona Olimpije