Je Unionu Olimpiji po Aronu Baynesu že drugič zapored uspelo pripeljati odličnega robustnega in atraktivnega centra? Foto: Aleš Fevžer
Je Unionu Olimpiji po Aronu Baynesu že drugič zapored uspelo pripeljati odličnega robustnega in atraktivnega centra? Foto: Aleš Fevžer

Dvorana je velika. Všeč mi je. Je zelo lepa. Slišal sem, da je bilo sijajno vzdušje, ko je bila polna. Videl sem nekaj posnetkov in bilo je res izjemno. Nisem pa še imel priložnosti v živo doživeti tega. Pravijo, da je bilo fantastično. Upam, da bomo čim več tekem razprodali. Povsem nekaj drugega je igrati pred polno dvorano in dobrim vzdušjem.

Aleš Pipan
Stepheson je prepričan, da bo pod vodstvom Aleša Pipana napredoval, kakor bo napredovala tudi vsa ekipa. Foto: Aleš Fevžer

"Prvi vtisi so zelo dobri. Država je zelo lepa, zelo mi je všeč tudi Ljubljana. Ljudje so prijazni in za zdaj je tudi vreme lepo. Slišal sem, da se močno ohladi, ampak je v redu," je po približno dveh mesecih v Ljubljani z novim okoljem zadovoljen dobrovoljni Američan.

208 centimetrov visoki center se je šolal na univerzi North Carolina, kjer je igral tudi z nekdanjima igralcema Olimpije Deonom Thompsonom in Dannyjem Greenom. Green je, tako kot lani Aron Baynes, iz Olimpije odšel v Ligo NBA k San Antoniu. Tudi to je bil eden izmed razlogov, da je Stephenson prišel v Ljubljano: "Zagotovo je Olimpija dobra odskočna deska. Klub ima bogato zgodovino in veliko tradicijo. Je pravo mesto za uveljavitev in napredek. Za klub so igrali številni dobri igralci, ki so prišli v Ligo NBA in tudi v najmočnejše evropske klube. Verjamem, da je to velika priložnost zame. Tudi zaradi tega sem se odločil priti v Ljubljano."

Uspešno pozdravil hudo poškodbo
"Upam, zares močno upam, da nekoč zaigram v Ligi NBA. To je moj glavni cilj. Za zdaj pa je moj cilj, da dobro igram, sem močan v skoku in obrambi ter nadzorujem raketo. Korak za korakom pa upam, da mi uspe,"
je svojo veliko željo še enkrat izpostavil Alex, o svojem načinu igre pa dodal: "Rad zabijam, skačem, blokiram mete. Igram z veliko energije. Mislim, da sem kar močan center in neugoden pod obročem. Trdo treniram in ves čas se izboljšujem ter postajam močnejši in tudi hitrejši. Sem kar atletski tip centra (smeh)."

Robustni center, ki je letos poleti dopolnil 26 let, je nazadnje igral v Grčiji, kjer je nosil dres Panioniosa. Eno leto je igral v Atenah, v končnici državnega prvenstva pa si je poškodoval koleno, zaradi česar je moral počivati celo lansko sezono: "Izgubil sem celo leto. Koleno je zdaj stoodstotno boljše. Ne čutim več bolečin. Nimam več težav in igram bolje kot kdaj koli."

Pod Pipanom bo napredoval
Stepheson, ki si bo na položaju centra minute delil z Alenom Omićem, je na pripravljalnih tekmah dokazal, da bo eden izmed pomembnih adutov Aleša Pipana: "Na pripravljalnih tekmah smo dobro igrali. Se še učimo. Manjkalo nam je tudi nekaj igralcev. Zdaj je ekipa popolna. Trdo delamo in mislim, da bomo dobri. Vem, da bo težko. Slišal sem, da sta obe močni tekmovanji, vendar sem prepričan, da imamo dovolj kakovostno moštvo, da bomo konkurenčni. Verjamem, da bomo zmagovali."

Ekipa, ki je sestavljena iz nekaterih izkušenih igralcev in številnih mladih košarkarjev, se je po Američanovih besedah odlično ujela: "Vsi v ekipi se dobro razumemo. Vzdušje je pravo. Smo mlada ekipa, vsi so zabavni in zelo pozitivni. Energija v ekipi je prava. Za zdaj je super. Polno je zabave in kemija je tista prava. Trener je tudi zelo dober. Zelo je osredotočen. Žene nas, da bi bili boljši. Menim, da bom napredoval in se izboljšal pod njegovim vodstvom, kot se bo vsa ekipa."

S pravo kemijo do uigranosti
Stepheson je prepričan, da bo Olimpijina igra kljub mladi zasedbi pametna: "Mislim, da bomo igrali hitro, saj smo mladi. A obenem bomo igrali tudi zelo raznoliko, s številnimi akcijami v napadu. Igrali bomo pametno v napadu, z ne veliko izgubljenih žog. Tako smo igrali do zdaj. Ob enem pa tudi zabavno za gledalce."

Alex se zaveda, da zmaji še niso povsem uigrani, saj je šele po koncu EuroBasketa moštvo popolno, a prav zaradi dobre kemije v ekipi pričakuje, da bodo tudi na parketu kmalu pravi: "Upam, da bomo čim boljši že v sredo, ko nas čaka prva uradna tekma. Jasno, da nas čaka še precej dela. Veliko treningov moramo še opraviti, da bomo pravi. Verjetno je treba počakati tekmo ali dve, da se začutimo, da vidimo, kako igralci reagirajo in delujejo na parketu. Verjamem pa, da so vsi igralci dovolj kakovostni in da imamo že zdaj dovolj kemije, da bomo hitro povsem uigrani."

Dvorana je velika. Všeč mi je. Je zelo lepa. Slišal sem, da je bilo sijajno vzdušje, ko je bila polna. Videl sem nekaj posnetkov in bilo je res izjemno. Nisem pa še imel priložnosti v živo doživeti tega. Pravijo, da je bilo fantastično. Upam, da bomo čim več tekem razprodali. Povsem nekaj drugega je igrati pred polno dvorano in dobrim vzdušjem.