Deon Thompson je zadnjo tekmo za Union Olimpijo odigral 24. maja, ko z 18 točkami ni mogel preprečiti poraza proti Krki, ki je slavila naslov državnega prvaka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Deon Thompson je zadnjo tekmo za Union Olimpijo odigral 24. maja, ko z 18 točkami ni mogel preprečiti poraza proti Krki, ki je slavila naslov državnega prvaka. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Thompson, ki je v klub prispel lani julija in je pustil dober vtis, je sporočil, da bo na svojo priložnost poskušal počakati v Ligi NBA. Če mu to letos ne bo uspelo, bo poiskal finančno boljšo ponudbo v Evropi.

Na njegovem igralnem položaju bo v novi sezoni igral 204 cm visoki Dylan Page, ki je v preteklih treh sezonah nastopal za francoski Roanne, še prej pa za Pau Orthez, španski Granado in Mallorco, v Grčiji pa za Panellinios. V lanski sezoni je povprečno dosegal po 14,5 točke in 5,6 skoka na tekmo.

30-letni Američan je kariero začel leta 2000 na univerzi Wisconsin-Milwaukee, kjer je v Ligi NCAA nastopal štiri leta. Svojo univerzo je, kot nosilec igre s povprečjem 17,7 točke in 6,5 skoka na tekmo, popeljal na prvi NCAA turnir v zgodovini. Bil je izbran tudi za najkoristnejšega igralca svoje konference. V sezoni 2004/2005 se je prvič odpravil v Evropo, natančneje v Grčijo, kjer je bil četrti strelec in šesti skakalec grške lige, saj je bilo njegovo povprečje 16,9 točke in 6,3 skoka na tekmo.

"Page je igralec z dobrimi igralskimi in karakternimi referencami. Ima bogate izkušnje iz evropskih tekmovanj, nastopal je v Grčiji, Španiji in Franciji, kjer je na različnih nivojih vedno kazal konstantne igre. 3 sezone je bil nosilec igre Roanna, je raznovrsten krilni center z dobrim metom, ki se bo lahko dobro vklopil v naš sistem igre. Verjamemo, da bo dobra menjava za Deona Thompsona," je povedal trener Olimpije Sašo Filipovski.

Priprave na novo sezono se bodo začele naslednji teden, takrat pa naj bi bila člana Uniona Olimpije tudi obetavna Klemen Prepelič in Alen Omić.