Union Olimpija je edini naslov v jadranski ligi osvojila v uvodni sezoni 2001/2002, ko je bil turnir v Ljubljani. Foto: Drago Perko
Union Olimpija je edini naslov v jadranski ligi osvojila v uvodni sezoni 2001/2002, ko je bil turnir v Ljubljani. Foto: Drago Perko

Za organizacijo zaključnega košarkarskega turnirja štirih najboljših moštev Jadranske lige so se potegovali še Zadar, Banja Luka, Vršac in Podgorica. Pri končni odločitvi je bil odločilen argument zagotovilo mesta Ljubljane, da bo poskrbelo za popolno finančno pokritje in za potrebno varnost. Pomagala je tudi osebna zavzetost župana Zorana Jankovića, ki je zagotovil, da bo turnir v hali Tivoli odlično pripravljen.

Idejo je dal Peter Vilfan
"Uspeli smo, kar dokazuje, da je Olimpija sanirana. Prvi pobudnik, da se lotimo tega, je bil Peter Vilfan. Prepričan sem, da naš čaka lep športni dogodek," je bil nad odločitvijo vodstva lige navdušen Janković. Župana so pred dnevi celo vprašali, ali ni bolje, da Ljubljana s turnirjem počaka do izgradnje nove dvorane v Stožicah, a naj jim bi ta odgovoril: "Takrat bomo imeli zaključni turnir Evrolige."

Priložnost, da pade Partizan
Final four bo že tretjič v Ljubljani. 25. aprila se bosta v polfinalu pomerila Union Olimpija in Partizan ter Zadar in Hemofarm: "V polfinalu bomo poskušali presenetiti Partizana, ki ni samo glavni favorit zaključnega turnirja ampak igra vidno vlogo tudi v Evropi. V domači dvorani bo to lažje," sta napovedala predsednik Uniona Olimpije Jure Jež in igralec Marko Milič.

T. O.