Oba sta za Union Olimpijo že preteklost: Vladimir Golubovič in Matt Walsh. Foto: MMC RTV SLO
Oba sta za Union Olimpijo že preteklost: Vladimir Golubovič in Matt Walsh. Foto: MMC RTV SLO

Košarkarji Uniona Olimpije po ponesrečenem nastopanju v Evroligi skoraj vsak teden ostanejo brez kakšnega igralca. Na začetku leta je odšel Sani Bečirovič, nato Uroš Slokar, prvi strelec Matt Walsh in zdaj še Golubović.

Reprezentant Črne gore, ki je v sredo praznoval 24. rojstni dan, je pred začetkom sezone 2008/09 okrepil Olimpijo, potem ko je sezono prej blestel v dresu Vojvodine in bil prvi skakalec Lige NLB. V Tivoliju se ni dobro znašel. V letošnji sezoni Evrolige je imel povprečje 6,8 točke in 4,2 skoka, v ligi NLB pa 8 točk in 4,7 skoka.
Oslabljena centrska linija
Zmaji pred odločilnimi tekmami v Ligi NLB tako ostajajo le z enim pravim centrom. Zaključni turnir regionanega tekmovanja si bodo Ljubljančani poskušali priboriti na gostovanjih v Širokem Brijegu, Zagrebu pri Ciboni in Vršcu ter doma proti Partizanu in Heliosu. Poleg Gašperja Vidmarja bosta pod košem glavni orožji Jureta Zdovca še Edin Bavčić (210 cm) in Nemanja Aleksandrov (210 cm), ki pa se bolje znajdeta na igralnem mestu "štiri", vrzel bo pomagal zapolniti tudi krilni košarkar Stipe Modrić (207 cm), ki je v Tivoli prišel pred finalnim turnirjem Pokala Spar.