Uroš Slokar je poleti v Ljubljano prišel z velikimi obeti, a je v preteklih mesecih pokazal malo dobrih predstav. Foto: Reuters
Uroš Slokar je poleti v Ljubljano prišel z velikimi obeti, a je v preteklih mesecih pokazal malo dobrih predstav. Foto: Reuters

Klub in krilni center sta se razšla na igralčevo pobudo in s sporazumno prekinitvijo pogodbe, ki Unionu Olimpiji ne predstavlja stroškov.

"Žal mi je, da se je moja sezona v Unionu Olimpiji morala končati na tak način. Želel sem si ostati, a sem ravno v tem času dobil ugodno ponudbo iz tujine, ki je v trenutnem finančnem položaju Olimpije ne morem zavrniti, zato sem se odločil za to potezo. Z Olimpijo smo se na koncu razšli sporazumno, korektno in brez zamer," je povedal Slokar. "Dokler ne opravim zdravniškega pregleda, ne želim izdati imena novega kluba," je dodal, ko smo ga na MMC-ju povprašali, katera bo njegova nova ekipa.

Trener Jure Zdovc pred nadaljevanjem sezone, v kateri se bodo zmaji poskušali uvrstiti na zaključni turnir Lige NLB ter osvojiti naslov državnega in pokalnega prvaka, razumljivo ni ravno navdušen: "Seveda si v tem trenutku nismo želeli tovrstnih posegov v ekipo, vendar igralca, ki si je želel oditi in izkoristiti dobro ponudbo, ki jo je dobil, nikakor nismo hoteli na silo zadrževati. Naprej bomo delali s kadrom, ki ga imamo, in se po najboljših močeh pripravljali za nadaljevanje sezone v Ligi NLB in domačih tekmovanjih. O nadomestilu za Slokarja bomo razmišljali strogo v okviru finančnih zmožnosti."