Pred Sašem Filipovskim in njegovimi varovanci je zahtevna naloga že v četrtfinalu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Pred Sašem Filipovskim in njegovimi varovanci je zahtevna naloga že v četrtfinalu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zmago Sagadin
Sašo Filipovski je bil nekoč pomočnik Zmaga Sagadina pri Unionu Olimpiji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Edo Murić
Krkaši so dvakrat pokleknili na zadnji stopnički. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Olimpija brani, drugi lovijo

Do zdaj ima največ pokalnih naslovov Union Olimpija, ki je slavila sedemnajstkrat. Po enkrat so pokal osvojili Helios, Zlatorog in Polzela. V četrtek in petek so v novi brežiški športni dvorani na sporedu četrtfinalni dvoboji, v soboto polfinala in v nedeljo finale.

Dašić in Jagodnik vprašljiva, Mitchell slabo pripravljen
Prvi favorit turnirja je najbrž branilec naslova Union Olimpija, ki pa bo morala zaradi pravil v pokalu nastopiti z vsaj sedmimi slovenskimi igralci, zato bo morala vpoklicati nekaj mladincev. Vprašljiv je nastop Vladimirja Dašića, ki si je zvil gleženj, novi Američan Casey Mitchell je po mnenju trenerja Saša Filipovskega prišel v Ljubljano z nekaj odvečnimi kilogrami in je slabo pripravljen, Goran Jagodnik pa bo morda pripravljen za kakšno minuto.

Pokalna tekmovanja nepredvidljiva
"Od Uniona Olimpije se vedno zahtevajo le zmage in lovorike, vendar pot do finala bo vse prej kot lahka. Kot so dejali že ostali, so pokalna tekmovanja zelo nepredvidljiva. Predvsem pa si želim, da bomo v novi brežiški dvorani videli športni spektakel. Pričakujemo težke tekme, dali pa bomo vse od sebe, da bomo korak za korakom zmagovali. Ponavljam še enkrat - želimo si naslova prvaka," je dejal trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski.

Sagadin: Favoriti ne pridejo vedno do konca
Zmaje že v četrtfinalu čaka težko delo, saj se bodo udarili z lanskim nasprotnikom v finalu Heliosom, ki ga vodi "mentor" Filipovskega Zmago Sagadin. "Pokal Spar je zelo specifično tekmovanje, kjer pogostokrat favoriti ne pridejo do konca. Odločajo detajli, dnevna forma, tudi malce športne sreče, tako da so stvari sila nepredvidljive. Na vsak način ima tekmovanje svoj čar in verjamem, da bo v novi dvorani v Brežicah veliko gledalcev, dobra atmosfera ter da se bo igrala dobra košarka. Kar se tiče obračuna proti Unionu Olimpiji - na papirju je verjetno favorit ljubljanska zasedba, jasno pa je, da bomo naredili vse, da tekmo dobimo," pa napoveduje Sagadin.

Krka po lovoriko, ki je še nima
Krka se je do zdaj dvakrat prebila do finala (2001, 2002), kjer pa je obakrat ostala praznih rok. "Za nas so vsa tekmovanja enako pomembna in v vseh bomo skušali zmagati. Je pa pokal zelo specifičen, saj te lahko slab dan, nerazpoložen posameznik ali navdahnjen tekmec stane uvrstitve. Šli bomo tekmo za tekmo in se skušali v nedeljo veseliti naslova, ki ga v vitrinah še nimamo," pravi trener Krke Aleksander Sekulić.

POKAL SPAR
ZAKLJUČNI TURNIR, Brežice

ČETRTFINALE

Četrtek ob 17.30:
KRKA - ŠENTJUR
Ob 20.00:
ELEKTRA ŠOŠTANJ - ZLATOROG
Petek ob 17.30:
GEOPLIN SLOVAN - MARIBOR MESSER
Ob 20.00 (prenos na TV SLO 2):
HELIOS DOMŽALE - UNION OLIMPIJA

POLFINALE

Sobota ob 17.30:
HELIOS DOMŽALE/UNION OLIMPIJA - GEOPLIN SLOVAN/MARIBOR MESSER
Ob 20.00 (prenos na TV SLO 2):
KRKA/ŠENTJUR - ELEKTRA ŠOŠTANJ/ZLATOROG

Finale bo v nedeljo ob 17.00 (TVS 2).

Olimpija brani, drugi lovijo