V Kranju bodo prenovili igrišče, na katerem je prve košarkarske korake naredil Marko Milič. Ljubljenec slovenskega občinstva bo med EP-jem na Poljskem veliko sodeloval z MMC-jem. Foto: Pia Nikolič
V Kranju bodo prenovili igrišče, na katerem je prve košarkarske korake naredil Marko Milič. Ljubljenec slovenskega občinstva bo med EP-jem na Poljskem veliko sodeloval z MMC-jem. Foto: Pia Nikolič
Esad Babačič
Esad Babačič je oče akcije Verjemi v svoj koš, s katero je obnovil že 20 igrišč po Sloveniji. Foto: Pia Nikolič
Marko Milič, Robert Kranjec, Jure Košir, Esad Babačič, Damijan Perme
Ambasadorja akcije sta tudi Robert Kranjec in Jure Košir, medtem ko je tokrat pomagal še župan Damijan Perme. Foto: Pia Nikolič
Robert Kranjec
S košarko se ukvarjajo tudi skakalci. Foto: Pia Nikolič

V športnem parku bodo posebni gostje prireditve ambasadorji akcije Marko Milič, ki je v Kranju naredil svoje prve košarkarske korake, Jure Košir in Robert Kranjec.

”Z dvema igriščema v Kranju se lahko pohvalimo, da smo obnovili že 20 košarkarskih igrišč po Sloveniji. Naš namen ostaja socializacija ob žogi. Misli globalno, igraj lokalno! Prvič bomo ob odprtju igrišča poskrbeli še za zabavo s koncerti. Od 20.00 bo na sporedu Koncert pod koši. Vrhunec bo nastop skupine Mi2,” je za uvod povedal Babačić, ki s svojo ekipo že štiri leta obnavlja zanemarjena košarkarska igrišča v naši državi.

Mlade je treba pritegniti na igrišča
Kranjski župan Damijan Perme je bil navdušen nad dogodkom: ”Zelo sem vesel te ideje. Treba je mladino potegniti s ceste na igrišča. Šport je najboljši zato. Ko smo bili mi mladi, je bilo manj težav med mladimi, veliko več smo se družili na športnih igriščih. Žal so igrišča med bloki propadla, odločili smo se za ureditev dveh, v načrtu pa jih imamo še več.”

”Esad je vedno poln idej, nikoli mu jih ne zmanjka. Ta mi je bila še posebej všeč. Prišel bom s skupino desetletnih otrok, ki so na taboru v Kranjski Gori,” je povedal nekdanji izjemni smučar Jure Košir, ki se je že večkrat izkazal s svojim košarkarskim znanjem.

Tudi “Leteči Kranjčan” ne bo manjkal
Novi ambasador akcije je tudi Robert Kranjec. 28-letni smučarki skalalec v letošnjem poletju doživlja pravi preporod. Na nedeljski tekmi velike nagrade v Einsiedelnu je bil odličen tretji, v skupnem seštevku pa zaseda četrto mesto. “Počaščen sem, da sem zraven. Na treningih veliko igramo košarko. 28. avgusta sem prost in bom z veseljem prišel. Športni park v Kranju je bil res potreben obnove,” je dodal Kranjec, ki ga konec tedna čakata dve tekmi v Zakopanah.

Milič je zrasel na tem igrišču
Babačić je tudi izzval Miliča v metanju trojk. “Z veseljem sprejmem izziv. Župan je podprl šport v Kranju. Po skokih in nogometu je na vrsti še košarka. Na tem igrišču sem zrasel in se naučil vseh košarkarskih trikov. Tu so se družile vse generacije, od mladostnikov do doktorjev. Družili smo se pozno v noč, zdaj je mladine precej manj. Vsi visijo za računalniki, pozivam jih na igrišča,” je poudaril Milič, ki je do januarja nosil dres Uniona Olimpije.

Zvezdniki na igrišču ob 18.30
28. avgusta se bo dogodek začel ob 11.00 s turnirjem trojk. Ob 18.30 se bodo med seboj pomerili ambasadorji akcije Verjemi v svoj koš in igralci kranjske košarkarske šole. Svoje košarkarsko znanje bodo predstavili Milič, Kranjec, Košir, Roman Horvat, Boris Gorenc, Dušan Hauptman, Slavko Kotnik in mnogi drugi. Med polčasom bo nastopila ambasadorka te akcije Alenka Gotar.

Ob 19.30 bo na sporedu Improliga, sledi pa koncert pod koši (Radić & DJ Reitser, Kranjski Mixtape, Nikolovski, Elektrika, Mi2 in DJ Woo - D).