Vasilis Spanoulis in Nemanja Bjelica sta bila oba uvrščena v prvo peterko. Foto: EPA
Vasilis Spanoulis in Nemanja Bjelica sta bila oba uvrščena v prvo peterko. Foto: EPA

Madridu je Evroliga izbrala najboljši peterki sezone. V prvi so kar trije srbski košarkarji.

Igralce so izbirali navijači z vsega sveta in novinarji iz držav, ki imajo predstavnike v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju. Deseterica prihaja iz sedmih različnih klubov, šest med njimi pa je prvič dobilo tako priznanje.

Prvo peterko sestavljajo Vassilis Spanoulis iz Olympiacosa, ki je že trikrat postal evropski prvak in trikrat dobil naziv MVP-ja finala, nekdanji MVP Evrolige pa je Pirejčane vodil na Final Four, CSKA-jev Miloš Teodosić, ki je rdečo armado popeljal do najboljšega izkupička v tekmovanju, katerega MVP je tudi že bil, Fenerbahčejev Nemanja Bjelica, ki je blestel ob prvem preboju Fenerja na Final Four, Realov Felipe Reyes, ki v ob koncu kariere igra skorajda košarko svojega življenja, in Boban Marjanović iz zvezde, ki je postavil rekord po številu skokov in dvojnih dvojčkov v eni sezoni in je edini med peterico, ki se ni prebil v Madrid.

V drugi peterki so francoski branilec CSKA-ja Nando de Colo, Realov Rudy Fernandez, Fenerjev Američan Andrew Goudelock, Maccabijev Devin Smith in center Barcelone Ante Tomić.