Goran Ikonić je v Ligi Telemach za zdaj najboljši košarkar novomeške Krke. Foto: KZS/Aleš Fevžer
Goran Ikonić je v Ligi Telemach za zdaj najboljši košarkar novomeške Krke. Foto: KZS/Aleš Fevžer
Rado Trifunović
Nekdanji sloveski reprezentant Rado Trifunović si želi Helios vrniti v regionalno ligo. Foto: KZS/Aleš Fevžer

Izbranci Aleksandra Džikića, ki v tej sezoni navdušujejo na slovenskih in evropskih parketih, so bili boljši z 2:1 v zmagah, medtem ko se letos z Domžalčani niso pomerili. Ti so v prvem delu Lige Telemach z dvanajstimi zmagami in štirimi porazi zasedli drugo mesto tik za Zlatorogom, medtem ko Krka na treh tekmah Lige za prvaka še ni okusila grenkobe poraza.

Srečanje si boste lahko od 20.00 naprej ogledali tudi v neposrednem prenosu na TV Slovenija 2 in MMC-jevem portalu.

Liga Telemach za prvaka, 4. krog:

Sreda ob 18.30:
GEOPLIN SLOVAN - UNION OLIMPIJA
Gašper Okorn, trener Geoplina Slovana:
"Na Kodeljevo tokrat prihaja eden izmed favoritov Lige Telemach, Union Olimpija, zato se točno ve, kdo je favorit. Povsem normalno je, da bomo dali od sebe svoj maksimum, kakršen pač je v tem trenutku, da se bomo borili in se skušali dostojno upirati tekmecu. Vsekakor tekme proti takim tekmecem omogočajo, da naši mladi igralci dobijo občutek, kakšna je razlika med njimi in evroligaši."

Jure Zdovc, trener Uniona Olimpije:
"Na tekmo proti Geoplinu Slovanu se pripravljamo kot na vsako drugo, me pa veseli, da tokrat ni nobenih poškodb, odsoten je le Davis Bertans, ki je za nekaj dni odpotoval na Nike summit camp v ZDA. Kot opozarjam pred vsako tekmo, jo moramo začeti stoodstotno osredotočeni in brez podcenjevanja ekipe Geoplina Slovana, ki ima mlade, borbene in ambiciozne igralce."

Ob 19.00:
ZLATOROG - HOPSI
Aleš Pipan, trener Zlatoroga:
"Po hudem porazu s Krko smo se hitro zbrali, saj je pred nam bistveno bolj pomembna tekma s Hopsi. Polzelani so v zadnjem obdobju v odlični formi, toda za izpolnitev našega cilja moramo zmagati."

Tonči Mašina, trener Hopsov:
"Košarkarji Zlatoroga igrajo hitro in disciplinirano ter so bili daleč najboljša ekipa prvega dela Lige Telemach. Kot edini so nas v prvem delu premagali dvakrat in prav gotovo nam tudi tokrat ne bo lahko. Moramo odigrati tako, kot smo na zadnjih tekmah, in poskušati čim dlje držati rezultatski korak. Če bi se nam ponudila priložnost za presenečenje, verjamem, da jo bomo znali izkoristiti."

Ob 20.00 (prenos na TV SLO 2 in MMC):
KRKA - HELIOS DOMŽALE
Aleksandar Džikić, trener Krke:
"Vemo, da je Helios ekipa, na katero se moramo dorbo pripraviti. Domžalčani so namreč zelo izkušeni, del moštva pa že dalj časa igra skupaj, zato vemo, da nas čaka težka in trda tekma."

Rado Trifunović, trener Heliosa Domžal:
"Krka je nedvomno favorit tekme proti Heliosu, kar je dokazala z rezultati v dozdajšnjem delu sezone. Njeni košarkarji igrajo zelo agresivno in čvrsto obrambo, obenem pa so izredno kakovostni tudi v napadu, zato bomo morali biti, če bomo želeli odigrati kakovostno, zbrani vseh 40 minut."

MARIBOR MESSER - ELEKTRA ŠOŠTANJ
Slobodan Rmuš, trener Maribora Messerja:
"Po treh zaporednih porazih že zelo pričakujemo zmago, a se zavedamo, da nam proti Elektri Šoštanj niti slučajno ne bo lahko, saj smo v rednem delu Lige Telemach prepričljivo izgubili obe medsebojni tekmi. Ta dva poraza smo dobro analizirali in upamo, da bo tokrat povsem drugače. Naša ekipa je v dobrem stanju, novinec Saša Mučič se je dobro vklopil, kar sta le dva razloga, da lahko verjamemo v dober rezultat."

Dušan Hauptman, trener Elektre Šoštanj:
"Tekma med Mariborom Messerjem in Elektro Šoštanj je derbi začelja lestvice Lige Telemach za prvaka, oziroma dvoboj dveh enakovrednih tekmecev, ki sta se med seboj srečala že v prvem delu, zato skrivnosti ni. Mariborčani so za razliko od tistih tekem močnejši za krilnega centra Sašo Mučiča, kar pomeni dodatno nevarnost za našo ekipo, ki ni v najboljši formi. Vseeno pričakujem ugoden izid."

Lestvica:
KRKA 3 3 0 +77 6 točke
UNION OLIMPIJA 3 3 0 +68 6
HOPSI 3 2 1 +30 5
ZLATOROG 3 2 1 +8 5
HELIOS 3 2 1 +1 5
GEOPLIN SLOVAN 3 0 3 -55 3
ELEKTRA 3 0 3 -57 3
MARIBOR MESSER 3 0 3 -72 3

Za mesta od 9 do 11, 5. krog:

Sreda ob 19.00:
ŠENTJUR - LTH CAST MERCATOR
Damjan Novaković, trener Šentjurja:
"V vsakem primeru želimo sezono zaključiti z zmago, zato bo vseh 40 minut potreben pravi pristop in verjamem, da uspeh ne bo izostal."

Gašper Potočnik, trener LTH Casta Mercatorja:
"Čeprav že zadnja dva meseca nismo v stanju trenirati pet na pet, ne dvomim o tem, da ne bi igralci, ki so še ostali, in ki se trudijo tudi na treningih, svoje želje in borbe prenesli tudi na tekmo. Če bomo kanček bolj zbrani, verjamem, da lahko uspemo v Šentjurju."

Lestvica: 
ŠENTJUR 18 7 11 25 točk
LTH CAST MERCATOR 18 4 14 22
PARKLJI 18 1 17 19