V Pionirju se obeta peklensko vzdušje predvsem na tekmah Partizana in Crvene zvezde. Foto: goodyear
V Pionirju se obeta peklensko vzdušje predvsem na tekmah Partizana in Crvene zvezde. Foto: goodyear
Saš Filipovski
Sašo Filipovski: Odločala bo dnevna forma. Foto: Rtv Slo

Nasprotnik Ljubljančanov bo ob 17. uri branilec naslova Reflex. V zadnjem četrtfinalnem dvoboju se bosta pomerila Crvena zvezda in Cibona.

Favoriti štiridnevnega tekmovanja v dvorani Pionir so srbski klubi, ki se lahko prav vsi uvrstijo v sobotni polfinale. V zmago Hemofarma, prvega nosilca in polfinalista Pokala Uleb, ne gre dvomiti, bolj napeto pa naj bi bilo v preostalih treh dvobojih. Hrvaška kluba sta v nekoliko slabši formi, tako da največ možnosti v dvoboju SČG - ostali pripisujejo prav Unionu Olimpiji.

"Po mojem mnenju ima Reflex najbolj nadarjene igralce v ligi. Brez dvoma nas čaka težko delo, toda za zmago se bomo borili do zadnje sekunde in atoma moči," pravi slovenski strateg Sašo Filipovski, ki nima težav s poškodovanimi igralci.

Srečanje zmajev in moštva iz Železnika za Ljubljančane ne prihaja ravno v najboljšem trenutku. Reflex igra trenutno najboljšo košarko v sezoni in je v prvenstvu SČG-ja še edini brez poraza. Najboljši igralec je branilec Bojan Popović, ki v povprečju dosega 14,1 točke na srečanje. Še posebej bo treba paziti na neugodna Branka Jorovića in Milana Majstorovića ter edinega tujca v moštvu Christopherja Warrenna.

"Pričakujem zelo težko in napeto tekmo, saj Ljubljančani že vrsto let igrajo v evroligi, tako da jim trdih tekem ne manjka. Tudi igralci so polni tovrstnih izkušenj, slog igre Uniona Olimpije pa je znan po vsej Evropi. Naš cilj je pokazati, da znamo igrati kvalitetno košarko," je na zadnjem srečanju z novinarji dejal trenr Reflexa Boško Djokić.

Moštvi sta se v tej sezoni srečali dvakrat. Decembra so Srbi zmagali s 85:79, ta mesec pa je bilo v Tivoliju 80:64 za zmaje. Na lestvici sta ekipi zasedli sosednji mesti z enakim izkupičkom 20-10.

Dosedanji finali Lige Goodyear:
2002 (Ljubljana): Union Olimpija - Krka 73:59
2003 (Ljubljana): Zadar - Maccabi 91:88
2004 (Zagreb): Reflex - Cibona 71:70

Četrtfinale, danes ob 17.00:
HEMOFARM - BOSNA (A)
Ob 20.00:
PARTIZAN - ZADAR (B)
Petek ob 17.00:
UNION OLIMPIJA - REFLEX (D)
Ob 20.00:
CRVENA ZVEZDA - CIBONA (C)

Polfinale, sobota ob 17.00:
ZMAGOVALEC A - ZMAGOVALEC D
Ob 20.00:
ZMAGOVALEC B - ZMAGOVALEC C

Finale bo v nedeljo ob 20.00.