Rawle Marshall je nasedel provokacijam in surovo udaril Sinišo Štembergerja. Foto: EPA
Rawle Marshall je nasedel provokacijam in surovo udaril Sinišo Štembergerja. Foto: EPA

Po protinapadu Splita sta se pod Ciboninim košem stepla Rawle Marshall in Siniša Štemberger. Američan v vrstah Cibone je igralcu Splita razbil arkado, priteklo je veliko krvi. Igralci z obeh klopi in trenerja Slobodan Subotić in Velimir Perasović so pritekli na parket in mirili razgreteža. Ko je bilo videti, da se strasti pomirjajo, se je besni Štemberger Marshallu želel oddolžiti s karateudarcem, ki je spominjal na "akcijo" nogometaša Zvonimira Bobana na zloglasni tekmi med Dinamom in Crveno zvezdo leta 1990.

Kakšna bo kazen?
Tekma je bila prekinjena za 20 minut, sodnik je izključil po šest igralcev na vsaki strani, seveda vključno z obema izgrednikoma, ki bosta morala računati še na hudo kazen vodstva lige, ki takšnega pretepa ne pomni. Štemberger (menda naj bi prvi zamahnil proti Američanu) je moral tudi po zdravniško pomoč, dobil je štiri šive.

Lep sprejem za Perasovića
Tekmo 9. kroga sta sodila tudi slovenska sodnika Andrej Lovšin in Damir Javor. Na koncu je zanesljivo zmagalo zagrebško moštvo, bilo je 69:84. Splitsko moštvo je že ob polčasu zaostajalo za 21 točk, potem ko je zgrešilo vseh 13 poskusov za tri točke. Trener Cibone Perasović, ki je bil v 90. letih kot igralec del šampionskega rodu tedanje Jugoplastike, je doživel izjemno lep sprejem 3.000 gledalcev.

T. O.