Dirk Nowitzki igra izjemno košarko in je le še eno tekmo oddaljen od svojih sanj, osvojitve šampionskega prstana. Foto: Reuters
Dirk Nowitzki igra izjemno košarko in je le še eno tekmo oddaljen od svojih sanj, osvojitve šampionskega prstana. Foto: Reuters

Zvezdnika Miamija sta v četrtek po odhodu iz dvorane, v kateri sta pred peto tekmo finala trenirala, pred kamerami kašljala, čeprav nimata nobenih bolezenskih težav. S tem sta se očitno želela ponorčevati iz Dirka Nowitzkega, ki je na četrti tekmi finala igral z vročino, mučil ga je tudi kašelj. Vseeno je dosegel 21 točk, od tega 10 v zadnji četrtini, njegov Dallas pa je zmagal z 86:83 in izid v seriji izenačil na 2:2. Tudi na peti tekmi je bil Dallas uspešnejši (112:103) in ima v nedeljo (po slovenskem času v ponedeljek, tekma se bo začela ob 2. uri zjutraj) priložnost, da prvič postane prvak.

Nemški košarkar se po ogledu videoposnetka kašljanja ni vznemirjal, je pa potezo označil za neprimerno: "Mislim, da je bilo to malce otročje in ignorantsko. 13 let že igram v Ligi NBA, vendar do zdaj nisem nikoli blefiral, da sem poškodovan ali bolan. Pač, zgodilo se je. O tem ne bom več razmišljal. Gre za veliki finale in če kdo potrebuje še dodatno motivacijo, ima očitno težave. Eno zmago smo oddaljeni od sanj, ki jih sanjam polovico življenja. Samo to me zanima."

Video so večkrat zavrteli po televizijskih postajah, odzval pa se je tudi LeBron James: "Kamere so bile prižgane in malce sva se pohecala, saj sva vedela, da bodo novinarji vso zgodbo napihnili. In res, zgodilo se je točno to."