Gašper Vidmar je v lanski sezoni Evrolige za Fenerbahče začel na 12 tekmah od 16. Igral je po skorajda 15 minut in dosegal po 3,6 točke in 3,8 skoka. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Gašper Vidmar je v lanski sezoni Evrolige za Fenerbahče začel na 12 tekmah od 16. Igral je po skorajda 15 minut in dosegal po 3,6 točke in 3,8 skoka. Foto: MMC RTV SLO/A. B.
Bogdan Tanjević
Bogdan Tanjević je Vidmarja zvabil v Turčijo. Foto: EPA
Jure Zdovc
Kdo bo prvi center Olimpije v novi sezoni? Vladimir Golubović ali Gašper Vidmar? Foto: Reuters

Ključno vprašanje, ki si ga zastavljajo navijači košarkarjev Uniona Olimpije, pa je, ali jih bo znal slovenski reprezentančni center prihodnosti unovčiti že v tej sezoni. Zadnji dve je preživel pri Fenerbahčeju, od koder se je v Tivoli preselil na posodo. Ta se utegne še podaljšati, odvisno od iger v letošnji sezoni.

Vidmarju sposobnosti ne manjka, prostora za napredek tudi ne. Koliko ga bo zapolnil že v tej sezoni, ko se mu obeta vloga prvega centra v Zdovčevem moštvu?

U. Olimpija vas je želela še, ko ste bili pri Geoplinu Slovanu. Vi ste se odločili za Fenerbahče. Ste takrat storili napako?
Nisem storil napake. Veliko sem se naučil od Boše Tanjevića. To je bila neka posebna izkušnja za mene. V Turčiji sem preživel dve leti, lepo pa se je vrniti v Slovenijo.

Zakaj posojanje v Tivoli? Bi vam Boša Tanjević v novi sezoni namenil še bolj epizodno vlogo kot v zadnji?
Šlo je za dogovor med kluboma. Jaz sem se le strinjal, da odigram eno leto, ali morda še enega več, v Olimpiji.

Kaj pričakujete od letošnje sezone v Unionu Olimpiji?
Mislim, da je ekipa dobro sestavljena. Naredili bomo dobre rezultate. Vendar, kot so že vsi povedali, se moramo med seboj dobro ujeti. Dali bomo vse od sebe.

Kaj pa glede vašega igralskega napredka?
Trudil se bom in na vsaki tekmi dal vse od sebe. Upam, da bom tako dobil tudi kaj izkušenj in dobro odigral.

Bi lahko podaljšali sodelovanje, če bi bila sezona seveda uspešna, ali se zagotovo potem vračate v Turčijo?
Ne, je možnost podaljšanja z Unionom Olimpijo. Vse po dogovoru.

Ste v stikih z (nekdanjim) klubskim soigralcem Emirjem Preldžičem? Kako komentirate njegovo reprezentančno nenastopanje?
To je povsem njegova odločitev. Sam se je tako odločil. Jaz sem njegov prijatelj, o tem ga nisem želel nič spraševati.

Kakšen je izkupiček slovenske reprezentance na EP-ju po vašem mnenju?
Igralci so se odlično odrezali in dali na vsaki tekmi vse od sebe. Imeli pa so nekaj športne smole. Pa drugo leto na svetovnem prvenstvu ...

Pred dvema letoma ste bili na EP-ju v Španiji, letos na celotnih pripravah. V obeh ekipah je bilo kljub menjavi selektorjev čutiti, da je ozračje oz. kemija izvrstna. Vaše mnenje? V kateri ekipi ste se vi bolje počutili?
V obeh ekipah je bila kemija odlična. Igralci smo se med seboj odlično razumeli. Vsi smo profesionalci ...

Ste bili razočarani, ker vas ni bilo na Poljskem? Še posebej potem, ko selektor Zdovc ni mogel računati na poškodovanega kapetana Smodiša. Vi bi mu najbrž še kako prav prišli ...
Nisem bil razočaran. Vesel sem že bil, da so me sploh povabili med najboljše. Iz tega sem potegnil samo dobre izkušnje.