Sašo Ožbolt je bil na aprilski tekmi proti Reflexu prvi strelec tekme in bo tudi v petek pomemben člen do morebitnega uspeha. Foto: RTV Slo
Sašo Ožbolt je bil na aprilski tekmi proti Reflexu prvi strelec tekme in bo tudi v petek pomemben člen do morebitnega uspeha. Foto: RTV Slo
Vladimer Boisa
Vladimer Boisa ima z zaključnimi turnirji Jadranske lige že veliko izkušenj. Foto: RTV Slo

To bi pomenilo igranje v finalu, kamor se Ljubljančani po zmagi v krstni sezoni 2001/2002 niso več uvrstili, so pa edini, ki bodo igrali na vseh dosedanjih štirih zaključnih turnirjih. Igralec, ki je bil vedno zraven, je Vladimer Boisa.

"Zagotovo vsak igralec razmišlja le o zmagi, toda pot do finala ni lahka in favoriti mnogokrat podležejo pritisku. Lani je bila Cibona nesporni favorit, pa je izgubila, zato se pustimo presenetiti," pravi Boisa.

Letošnji turnir je nekaj posebnega, saj sodeluje osem moštev. Union Olimpija kot po navadi vlogo favorita prepušča drugim, predvsem beograjskim ekipam. Bodo v dvorani Pionir priviligirana?

Prvi tekmec v petek bo Reflex, ki zadnje čase igra zelo dobro. Decembra je zmagal s 85:79, ta mesec pa je bilo v Tivoliju 80:64 za zmaje. N lestvici sta ekipi zasedli sosednji mesti z enakim izkupičkom 20-10. "Reflex je trenutno v odlični formi. V domačem prvenstvu še ne pozna poraza, je branilec naslova in zagotovo spoštovanja vredna ekipa. Oboji imamo željo po zmagi, odločala pa bo dnevna forma," meni Filipovski.

ZAKLJUČNI TURNIR OSMERICE, Beograd

Četrtfinale, četrtek ob 17.00:
HEMOFARM - BOSNA (A)
Ob 20.00:
PARTIZAN - ZADAR (B)

Petek ob 17.00:
UNION OLIMPIJA - REFLEX (D)
Ob 20.00:
CRVENA ZVEZDA - CIBONA (C)

Polfinale, sobota ob 17.00:
ZMAGOVALEC A - ZMAGOVALEC D
Ob 20.00:
ZMAGOVALEC B - ZMAGOVALEC C

Finale bo v nedeljo ob 20.00.