Donte DiVincenzo je iz igre metal 10/15, 5/7 za tri točke. Foto: Reuters
Donte DiVincenzo je iz igre metal 10/15, 5/7 za tri točke. Foto: Reuters

Junak tekme je bil Donte DiVincenzo z 31 točkami, rekord za igralca, ki je tekmo začel na klopi. 21-letni branilec je bil razglašen tudi za najkoristnejšega košarkarja zaključnega turnirja četverice v San Antoniu. Rdečelasi "Big Ragu" je dosegel 12 točk v prvem polčasu, v katerem si je Villanova priigrala devet točk prednosti. V drugem polčasu je Wolverinse pokopal z devetimi zaporednimi točkami.

"Nisem si mislim, da me čaka tak večer. Nekako sem se znašel v ritmu in igral," je po enem najbolj glednih športnih dogodkov v ZDA povedal DiVincenzo.

"Ko je nekdo vroč, mu samo podaj žogo," je povedal Jalen Brunson, igralec leta v Ligi NCAA, ki je vknjižil devet točk. V zmagovalni ekipi je z 19 točkami izstopal Mikal Bridges, edini kandidat za prvo deseterico na letošnjem naboru. Pri poražencih je bil najučinkovitejši Muhammad Ali Abdur Rahkman s 23 točkami.

Villanova je vseh šest tekem na izpadanje dobila z dvomestno razliko. To je v zgodovini uspelo le še Michigan Statu (2000), Duku (2001) in North Carolini (2009).

Zadnja ekipa, ki je slavila v finalu za več kot 16 točk, je bila UCLA leta 1968.