Aleksandar Džikić je športno priznal poraz. Foto: MMC RTV SLO
Aleksandar Džikić je športno priznal poraz. Foto: MMC RTV SLO
Dušan Kecman
Dušan Kecman je dosegel 13 točk. Foto: MMC RTV SLO
Vujošević "blestel" na novinarski konferenci

V zadnjih trenutkih so se gledalci v Tivoliju zelo razburili zaradi spornih odločitev hrvaške sodniške trojke. Posebno slikovito je obnašanje ljubljanskega občinstva opisal trener črno-belih Duško Vujošević.

Aleksandar Džikić, trener Uniona Olimpije: "Zahvalil bi se navijačem, ki so v dvorani Tivoli pripravili pravi spektakel. Oboji smo se pošteno bojevali, dali vse od sebe, na koncu pa je Partizan zasluženo zmagal. Morda bi mi lahko igrali pametneje, a zagotovo smo igrali z veliko želje, s srcem in emocijami. Z uvrstitvijo na zaključni turnir smo izpolnili enega izmed ciljev sezone. Da smo pripravili Partizan, da je dal vse od sebe, pa si štejemo v čast."

Jasmin Hukič, košarkar Uniona Olimpije: "Partizan se je zasluženo uvrstil v finale, saj že vso sezono dokazuje, da je najboljši v ligi NLB. Srčno smo se bojevali in iskali svoje priložnosti, žal pa nam na koncu ni uspelo. Takoj po tekmi smo se v slačilnici dogovorili, da do konca sezone ne bomo več izgubili tekme, to pomeni, da bomo gladko osvojili državno prvenstvo."

Duško Vujošević, trener Partizana: "Videli smo kakovostno predstavo. Olimpija je igrala zanesljivo, imela je na svoji strani polne tribune, mi pa smo se bojevali po najboljših močeh in na koncu zasluženo zmagali. Union Olimpija je to sezono naredila velik korak v razvoju, postala je močna, dobra ekipa, katere pomemben del so tudi tujci. Partizan je bil danes boljša ekipa, a le za malo. Mnogokrat sem prišel v Ljubljano, nikoli z veliko optimizma. Na domačem terenu si favorit pred tako številnim občinstvom, ki je na trenutke s takšnim temperamentnim obnašanjem pokazalo, da Evropa le še ni povsem tu. Vendar, bolje tako, kot pa da je hala prazna, kar pomeni, da se je občinstvo izkazalo tako kot treba. Vidite, da tudi po porazu skandirajo, kar mi je všeč."

Dušan Kecman, košarkar Partizana: "Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Olimpija je imela velike ambicije pred polno dvorano, toda mi smo zasluženo zmagali. Jutri nas čaka nova težka tekma in naredili bomo vse, da osvojimo pokal in prstane."

Ž. K.

Vujošević "blestel" na novinarski konferenci