Andrew Wiggins se je izkazal v prvi sezoni v Ligi NBA. Foto: EPA
Andrew Wiggins se je izkazal v prvi sezoni v Ligi NBA. Foto: EPA

Na 82 tekmah je v povprečju dosegal 16,9 točke in 4,6 skoka na tekmo. Timberwolvsi so zasedli zadnje mesto v Ligi NBA, zbrali so le 16 zmag in se že enajstič zapored niso prebili v končnico.
Vodstvo kluba se je odločilo, da bo ekipo zgradilo okoli Wigginsa, ki je skupaj zbral 604 točke. Na drugo mesto se je prebil Nikola Mirotić (Chicago), tretji pa je bil Nerlens Noel (Philadelphia).

Donovan nasledil Brooksa
V Oklahomi so našli zamenjavo za presenetljivo odpuščenega Scotta Brooksa. Novi trener Thunderja je Billy Donovan, ki je uspešno vodil študentsko ekipo Florida Gators. V 19 letih se je štirikrat prebil na Final four in osvojil dva naslova. V letošnji sezoni je Florida dosegla le 16 zmag in 17 porazov, prvič se ni uspela prebiti v končnico po letu 1997.

Generalni menedžer Sam Presti sploh ni naredil nabora kandidatov za naslednika Brooksa, ampak je opravil pogovor le z Donovanom. Z njim je prišel tudi Mark Daigneault, ki bo vodil ekipo v razvojni ligi (Oklahoma City Blue). Leta 2007 se je odločil, da bo prevzel Orlando, a si je čez nekaj dni premislil in ostal je trener Floride.