Direktor reprezentance Marijan Kraljevič je s potekom pogovorov zelo zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO
Direktor reprezentance Marijan Kraljevič je s potekom pogovorov zelo zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO

V torek je v Trevisu trojica Rems-Kraljevič-Avanzo obiskala Domna Lorbka, ki je brez kančka dvoma potrdil sodelovanje v moški članski reprezentanci. Tudi Emir Preldžič in Gašper Vidmar sta na sredinem sestanku v Ljubljani že potrdila udeležbo.

Konec januarja v ZDA
KZS je zdaj na pogovorih pri Primožu Brezcu in Saniju Bečiroviču v Italiji, sledil bo še obisk Jake Lakoviča. Že prej so igranje na EP-ju potrdili "Moskovčani" - Matjaž Smodiš, Erazem Lorbek in Boštjan Nachbar. 26. januarja se bodo vodilni možje KZS-ja odpravili v ZDA na pogovore k Rašu Nesteroviču, Benu Udrihu, Goranu Dragiču in Saši Vujačiču.

Kraljevič: Vsi reprezentanti so navdušeni
"Trenutno smo lahko izredno zadovoljni z odzivom vseh igralcev, saj smo vse dodelali do potankosti. Za zdaj gre vse po načrtih, smo na pravi poti in mislim, da bomo s projektom evropskega prvenstva na Poljskem naredili korak naprej. Vsi reprezentantje so navdušeni in upam, da se bo ta pozitivna energija prenesla tudi na druge. Seveda se zavedam, da bodo prišli tudi manj prijetni pogovori, toda zagovarjam načelo dialoga in dobrih odnosov. Za vsako odpoved želim slišati tehten razlog," pravi direktor reprezentance Marijan Kraljevič.

Junija prvo druženje, na Rogli v družinskem ozračju
Vodja reprezentance Matej Avanzo je predstavil okviren načrt priprav: "Začeli bomo 22. julija na Rogli, s slišanim pa so bili vsi izjemno zadovoljni, saj smo že več kot pol leta pred začetkom akcije naredili izjemno podroben načrt treningov, ki nas čakajo v juliju, avgustu in septembru. Prav tako sta na pozitiven odziv naleteli pobudi novega strokovnega vodstva reprezentance, ki se je odločilo za to, da bodo v uvodnem tednu priprav košarkarji na Roglo lahko prišli z družinami, ženami ali dekleti, in za to, da junija za vse člane reprezentančne ekipe, ki bo odpotovala na Poljsko, pripravimo druženje, s katerim bomo na neki način uradno začeli projekt evropsko prvenstvo 2009."

R. K.