Pred začetkom sezone se je okrepljena Liga UPC Telemach predstavila javnosti. Foto: KZS
Pred začetkom sezone se je okrepljena Liga UPC Telemach predstavila javnosti. Foto: KZS
Zoran Martič
Novi trener državnih prvakov Zoran Martič je pred zahtevno nalogo. Foto: KZS

Prvi favorit je tako kot vedno Union Olimpija, medtem ko naslov prvaka brani Helios Domžale. Na vrh se je sposoben povzpeti tudi Geoplin Slovan. Preostali udeleženci si kot prvi cilj zadajajo uvrstitev v ligo za prvaka. Med elito so se vrnili Savinjski Hopsi, sicer dolgoletni člani prve lige. Prek dodatnih kvalifikacij si je nastop med dvanajstimi moštvi zagotovila še Rogla.

Košarka ima prihodnost
KZS je z generalnim pokroviteljem podaljšal pogodbo še za dve leti. "Po naši oceni je košarka šport, ki ima prihodnost, seveda pa v nadaljevanje tega sodelovanja stopamo tudi z velikim veseljem in velikimi pričakovanji," je med drugim ob podpisu pogodbe poudaril direktor podjetja UPC Telemach Vojko Rovere, ki bo v naslednjih letih v tekmovanje vložilo 110 tisoč evrov.

Kakšno so pričakovanja?
Zoran Martič, trener Heliosa Domžal: "Kaže, da bo liga UPC Telemach v tej sezoni v primerjavi s prejšnjo precej bolj kakovostna. Ker si je večina sodelujočih ekip za cilj zastavila preboj v ligo za prvaka, menim, da bo tekmovanje tudi izjemno izenačeno."

Janez Rajgelj, direktor Uniona Olimpije: "V tej sezoni je naš glavni cilj popraviti slab vtis, ki smo ga pustili v prejšnji ter tudi sicer naš klub čim bolj stabilizirati."

Janez Maher, direktor Geoplina Slovana: "V drugem delu sezone pa bomo naredili vse za to, da v domači ligi ostanemo v vrhu, se uvrstimo na eno od mest, ki nas obdržijo v regionalnem jadranskem tekmovanju in hkrati vnovič uveljavimo katerega od naših nadarjenih mladih košarkarjev."

T. G.