Dušan Djordjević je lani igral za Olimpijo, v letošnji sezoni pa si kruh služi v Novem mestu pri Krki. Foto: www.kosarka.si/Drago Perko
Dušan Djordjević je lani igral za Olimpijo, v letošnji sezoni pa si kruh služi v Novem mestu pri Krki. Foto: www.kosarka.si/Drago Perko
Jure Zdovc
Katere košarkarje bo imel Jure Zdovc na voljo na obračunu s Krko? Foto: Vladimir Nikolič
Zoran Dragič
Zoran Dragič je bil pred sezono velika želja Olimpije, a se je Ljubljančan raje odločil za prestop v Novo mesto. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Tekma bo odigrana na prizorišču, kjer so Novomeščani lani v odločilni tekmi finala državnega prvenstva ugnali zmaje (79:87) in osvojili tretji naslov v zgodovini kluba. V vrsti Aleksandra Džikića, ki je v svoji trenerski karieri vodil tudi ljubljansko zasedbo, ni več glavnega krvnika Olimpije z zadnjega srečanja v hramu slovenske košarka – Davorja Marcelića. Košarkarji iz dolenjske prestolnice so v letošnji sezoni že ugnali zmaje. Boljši so bili na superpokalu v Mariboru (72:61), vendar sta bili moštvi tedaj še v fazi priprav.

V kakšni zasedbi Union Olimpija?
Olimpija je dvoboj v Mariboru odigrala brez novih okrepitev. Manjkala sta tudi Aloysius Anagonye in Dino Murič, ki zdaj lahko igrata. Jure Zdovc je tedaj imel na voljo tudi mladega finskega branilca Sasuja Salina, ki če spor z Mednarodno košarkarsko organizacijo (Fiba) še ne bo rešen, ne bo imel tako kot Zoran Vrkić, Giorgi Šermadini, Kevinn Pinkney, Kenny Gregory in Marque Perry pravice nastopa.

Novomeščani močnejši kot v Mariboru
Državni prvaki bodo v nasprotju s superpokalnim srečanjem močnejši, saj bo lahko zaigral tudi Zoran Dragič. Košarkar, ki je lani blestel v državnem prvenstvu v dresu Slovana in je s selektorjevega seznama za svetovno prvenstvo odpadel kot zadnji, je bil pred sezono velika želja tudi tivolskega oziroma po novem stoženskega kluba, a se je mladenič s Kodeljeva raje kot k sosedom odpravil na Dolenjsko in zaigral pod vodstvom Džikića, s katerim je uspešno sodeloval tudi njegov starejši brat Goran.

Tri zmage v prvih dveh krogih

Obe moštvi sta dobro začeli jadransko tekmovanje. Krka, ki se je letos vrnila v regionalno druščino, je v prvem krogu slavila v gosteh pri Širokem, nato pa izgubila v dvorani Leona Štuklja z ambiciozno zagrebško Cedevito. Ljubljančani so v Stožicah najprej premagali Igokeo, zatem pa še dosegli pomembno zmago na gostovanju v Zadru. Pred derbijem obe moštvi pričakujeta zmago.

"Vse bomo naredili za zmago"
"Seveda bomo igrali na zmago, tako kot vsako tekmo. Dali bomo vse od sebe, da v Tivoliju uspemo. Sam se s tekmo ne obremenjujem in komaj čakam, da se začne. Samo ligo smo dobro začeli, žal pa smo izgubili z zelo močno ekipo Cedevite, a smo Zagrebčanom dajali dober odpor. Slabše smo odigrali v obrambi, stekel pa nam ni niti met. Čeprav ne vemo, kdo bo igral za Olimpijo, smo pripravljeni na vse in ne glede na to, kdo bo nastopil, pričakujemo zmago,"
je v imenu aktualnih državnih prvakov spregovoril Dragič, za katerega bo srečanje še posebej pomembno, glede na to, da je bil na vrhu želja trenerja Zdovca.

"Ekipa je izjemno močna"
Zmago in s tem oddolžitev za poraz v superpokalu ter državnem prvenstvu pričakujejo tudi pri Olimpiji. "Vsekakor pričakujemo zmago. Dobro smo začeli sezono in zdaj pričakujemo novo zmago. Stanje v klubu še ni dobro, a pomembno je, da zmagujemo. Upam, da se zadeve čim prej uredijo in da zaigramo v popolni postavi. Upam, da bo tako že v petek, v skrajni sili pa vsaj v sredo, ko se začne Evroliga. Ekipa je izjemno močna, zato lahko pričakujemo, ko bomo popolni, zelo dobre rezultate," je dejal novi kapetan zmajev Goran Jagodnik.

3. KROG
Petek ob 17.00:

UNION OLIMPIJA - KRKA
Ob 20.15:
CEDEVITA - CIBONA

Sobota ob 15.45:
NYMBURK - IGOKEA
Ob 17.00:
CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI
Ob 21.15:
ŠIROKI - PARTIZAN

Nedelja ob 17.00:
HEMOFARM - BUDUĆNOST
ZAGREB CROATIA OSIGURANJE - ZADAR


Lestvica:                          
NYMBURK 2 2 0 +26 4
BUDUĆNOST 2 2 0 +15 4
ZAGREB CROATIA OS. 2 2 0 +15 4
UNION OLIMPIJA 2 2 0 +13 4
CEDEVITA 2 2 0 +8 4
PARTIZAN 2 1 1 +10 3
KRKA 2 1 1 +6 3
CIBONA 2 1 1 +5 3
HEMOFARM 2 1 1 -5 3
ZADAR 2 0 2 -10 2
RADNIČKI 2 0 2 -11 2
IGOKEA 2 0 2 -16 2
ŠIROKI 2 0 2 -21 2
CRVENA ZVEZDA 2 0 2 -35 2