Miha Zupan se končno lahko spet smeje. Foto: RTV SLO
Miha Zupan se končno lahko spet smeje. Foto: RTV SLO
Gašper Okorn
Trener Gašper Okorn je to sezono doživel že marsikaj hudega, morda pa se s prihodom Zupana le končuje črno obdobje. Foto: RTV SLO
Zupan bo zaigral že v soboto

Tako je rešen dolgotrajni spor med ljubljanskima kluboma, zaradi katerega 204 centimetre visoki krilni center ni mogel igrati večino sezone. 24-letnik bo v postavi zmajev že na sobotni tekmi proti Crveni zvezdi.

Pod obročem mora zapolniti veliko vrzel
Trener Gašper Okorn si lahko tako vsaj malo oddahne, saj je v dobrih dveh tednih ostal brez treh centrov. Klub sta zapustila Saulius Kuzminskas in Hasan Rizvič, na seznamu poškodovanih pa je Goran Jurak. Zadnjo tekmo je Zupan odigral 21. oktobra.

Zupan ves čas trmasto treniral
"Presrečen sem, da je agonija končana in da bom znova stopil na parket. Ves ta čas sem trmasto treniral in mislim, da sem v solidni formi, kljub temu pa bom verjetno potreboval kar nekaj časa, da pridem v tekmovalni ritem. To je povsem normalno, saj sem bil prisiljen večino sezone presedeti. Zaradi tega dejstva sem seveda še vedno razočaran in jezen, vendar mora to zdaj postati preteklost. Komaj čakam sobotno tekmo," je povedal Zupan.

Direktorja obeh klubov skrivnostna
Direktor Geoplina Slovana Janez Rajgelj je za MMC povedal: "Zupan je igralec Uniona Olimpije. Ostalih stvari ne bom komentiral." Na vprašanje, ali je Geoplin Slovan dobil zadovoljivo odškodnino, ki je bila pravzaprav glavni kamen spotike, ni želel odgovoriti. Skrivnosten je bil tudi direktor Uniona Olimpije Matjaž Tavčar: "Vesel sem, da je Zupan dokončno igralec Olimpije. V podrobnosti dogovora se ne bi spuščal."

R. K.

Zupan bo zaigral že v soboto