Sašo Kragelj se je v odsotnosti Irta poigraval s tekmeci. Foto: Matjaž Košir
Sašo Kragelj se je v odsotnosti Irta poigraval s tekmeci. Foto: Matjaž Košir
Izjava motokrosista Klemna Gerčarja

Sonce, ki je posijalo in že dopoldne pošteno žgalo, je podkrepilo dobro vzdušje na dirkališču, proga pa je bila po deževju prejšnji teden odlično pripravljena. Zmagovalci so postali Luka Milec (MTD racing) - podmladek 60ccm, Sašo Kragelj (Geodrill RT) - OPEN, Tim Gajser - 85ccm, Klemen Gerčar - 125ccm in Bogomir Gajser - veterani (vsi AMD Feroda).

Gerčar do zmage z 12. mesta
V razredu do 125 ccm je Gerčar vknjižil drugo zaporedno zmago. Vendar pa tokrat ni bilo tako lahko, kot je marsikdo pričakoval. V prvi vožnji je že na začetku storil napako in padel, za tem pa mu ni uspelo takoj ponovno zagnati motorja. Nadaljeval je šele kot dvanajsti. Napaka ga je očitno še vzpodbudila, saj je z divjo vožnjo pridobival mesta iz krog v krog. Prav v zadnjem krogu je do takrat vodilnemu Toniju Mulcu celo speljal zmago, Peter Tadič pa je končal kot tretji. V drugo je povedel Peter Irt (Sitar racing), ki kot novinec v tem razredu ob poškodovanem bratu Jerneju še edini vozi državno prvenstvo. Gerčarju se je dolgo upiral, na koncu pa je bil slednji vseeno močnejši in je spet prešel v vodstvo ter zmagal. V cilj je kot drugi pripeljal Tadič, tretji pa Mulec. Enaka je bila tudi razvrstitev v skupnem seštevku dirke.

Kragelj kraljeval v odsotnosti Irta
V odprtem razredu tokrat ni bilo pričakovanega dvoboja, za katerega sta na uvodni preizkušnji poskrbela Sašo Kragelj (Geodrill RT) in Matevž Irt (Sitar racing). Irt se namreč trenutno mudi na testiranjih v Italiji in se dirke ni udeležil. Kragelj je v obeh vožnjah več kot prepričljivo pometel s tekmeci in neovirano zmagal. V prvi vožnji je drugo uvrščenega Jako Možeta (AMD Trebnje) prehitel za več kot pol minute, tudi v drugi vožnji je bil daleč pred vsemi. V drugo je bil vrstni red sprva enak. Toda Možetu je že v začetnih krogih odpovedal agregat dirkalnika in dirko je neslavno končal ob progi. Za tem se je vrstni red do peterice še pomešal. Damjan Smrekar (AMD Šentvid pri Stični) se je prebil do drugega mesta, Theo Urbas (AMD Slov. Konjice) pa je bil odličen tretji. V seštevku dirke so prva tri mesta zasedli Kragelj, Smrekar in Urbas.

Naslednja dirka za državno prvenstvo bo v ponedeljek 27. aprila na progi Škedenj v Slovenskih Konjicah.

Matjaž Košir

Izjava motokrosista Klemna Gerčarja