Andrej Jereb je v nedeljo pometel s konkurenco. Foto: RTV SLO
Andrej Jereb je v nedeljo pometel s konkurenco. Foto: RTV SLO
Raimund Baumschlager
Dirkalnik Raimunda Baumschlagerja drugi dan ni zdržal. Foto: RTV SLO

Izolčan je največji slovenski reli dobil tretjič zapored. V vodstvo se je prebil že po dveh nedeljskih hitrostnih preizkušnjah, potem ko je zaradi tehničnih težav odstopil dotedaj vodilni Raimund Baumschlager (vozil je sicer zunaj konkurence), Logar se je zavrtel in izgubil pol minute, Marko Jeram pa je padel v ozadje zaradi okvare menjalnika.

V soboto Jereb ni ujel občutka za vožnjo z novim avtomobilom, povsem drugače pa je bilo drugi dan, ko je našel prave nastavitve in na tehnično zahtevnejših in daljših "brzincih" pokazal vse svoje znanje. V nasprotju s prvim dnem je dosegal tudi boljše čase kot lani.

Zmagovalec prvega relija za državno prvenstvo Tomaž Kaučič je odstopil že v tretjem HP-ju.

"Zadovoljstvo v ekipi je res izredno, saj je bila pot do zmage zelo težka in smo za končni uspeh potrebovali pravi mali preobrat. Zmaga je zame zelo pomembna zaradi položaja v prvenstvu, saj je bilo treba tokrat po odstopu v Avstriji domov odnesti čim več točk. Glede avtomobila smo naredili napredek: zdaj se med vožnjo počutim bistveno bolj samozavestno in gotovo. Niso pa vse težave rešene, predvsem zavore so mi večji del drugega dne močno vibrirale," je po koncu relija povedal Jereb.
29. Reli Hella (DP in Mitropa pokal) 
Idrija/Logatec/Cerknica/Cerkno/Bloke 


Končni vrstni red (po 16 HP-jih):
1. A. JEREB/M. KACIN SLO/subaru impreza 1:51:46,3 2. D. PELJHAN/I. KACIN SLO/mitsubishi lancer +24,7 3. B. LOGAR/D. KALAN SLO/mitsubishi lancer 52,7 4. C. DE CECCO/A. BARIGELLI ITA/subaru impreza 3:33,9 5. A. HUMAR/E. ČUK SLO/citroen C2 5:37,9 6. V. KOBAL/J. KORPAR SLO/subaru impreza 7:00,7 7. T. WALLENWEIN/M. POSCHNER NEM/mitsubishi lancer 7:08,6 8. R. TURK/E. LOŽNAR KRANJC SLO/peugeot 206 7:16,0 Odstop: Kaučič, Baumschlager ...