Rok Turk je bil tako kot v Velenju najvišje uvrščeni Slovenec. Foto: MMC RTV SLO
Rok Turk je bil tako kot v Velenju najvišje uvrščeni Slovenec. Foto: MMC RTV SLO
Zmaga v Avstrijo, Turk najboljši Slovenec

Na četrti letošnji dirki državnega prvenstva je le za dobrih pet sekund ugnal rojaka Raimunda Baumschlagerja (škoda fabia S 2000). Tretji je bil z zaostankom treh minut Italijan Piero Longhi (škoda fabia S2000), ki kot zamenjava poškodovanega državnega prvaka Aleksa Humarja s slovensko licenco nastopa za ekipo Target Motosport in je, tako kot na prejšnjem reliju v Velenju, zmagovalec slovenskega DP-ja.

Najboljši Slovenec je bil Rok Turk (peugeot 207 S2000) na četrtem mestu. V deseterici skupnega seštevka je končal le še en slovenski voznik, Tomi Cilenšek (subaru impreza WRX STI) je bil osmi. Longhi in Turk sta zdaj v seštevku DP izenačena.

"Včeraj sem naredil dve manjši napaki, ki me sicer časovno nista veliko stali, a sta vplivali na vzdušje za volanom. Danes sem zmanjševal zaostanek slabo sekundo na kilometer, kar je za slovenske razmere odlično. Nato pa se mi je pripetila napaka pri izbiri gum v predzadnjem krogu 'brzincev', tako da sva potem do konca le še odpeljala ta krog in ubranila četrto mesto," je bil z razpletom, četrtim mestom skupno in drugim v seštevku za DP, zadovoljen Turk.
DP v reliju se bo nadaljeval s peto dirko v Ajdovščini konec avgusta.

Zmaga v Avstrijo, Turk najboljši Slovenec