Sašo Bertoncelj je letos že dobil tri tekme v svetovnem pokalu. Foto: EPA
Sašo Bertoncelj je letos že dobil tri tekme v svetovnem pokalu. Foto: EPA

V Gent nista prišla najboljša slovenska telovadca Aljaž Pegan in Mitja Petkovšek, ki se še ubadata s poškodbama. V spomladanskem delu svetovnega pokala je Bertoncelj trikrat zmagal. Najboljši je bil v Cottbusu, Mariboru in Moskvi. Vaje ni najbolje opravil, a se vseeno zanesljivo uvrstil v finale.

"V današnjih kvalifikacijah sem se odločil nastopiti z lažjo vajo z izhodiščem 16 točk, na koncu pa sem prikazal še za tri desetinke točke lažjo, ker sem se zapletel pri seskoku in izvedel le prvino C težavnostne stopnje. Če sem povsem pošten, sploh ne pomnim, kdaj sem imel nazadnje tako nizko startno oceno," je po nastopu dejal Bertoncelj.

Kysselefova za las ob finale
Preostalim Slovencem se ni uspelo uvrstiti v finale. Rok Klavora je bil na parterju v ozadju (10,425 točke), na krogih je Gregor Saksida osvojil 12. mesto (14,075), Žiga Šilc je lepo telovadil na konju z ročaji, a je napravil napako in padel z orodja (12,5), Alen Dimic pa je tekmoval na bradlji (11) ter na drogu (13,775). Tjaša Kysselef je bila blizu finala. S 13,888 točke je za 37 tisočink ostala brez finala na preskoku. Kysselefova je nastopila še na gredi, Fiona Novak je tekmovala na dvovišinski bradlji, gredi in parterju, Ivana Kamnikar pa na parterju in bradlji.