Zvonimir Serdarušić ima težave s slinavko. Foto: MMC RTV SLO
Zvonimir Serdarušić ima težave s slinavko. Foto: MMC RTV SLO

Celjsko-mariborski obračun bo v soboto ob 19. uri v dvorani Tabor v Mariboru. Favoriti so Celjani, ki so se pred novo sezono izdatno okrepili. Novi prišleki - slovenski krilni reprezentant Luka Žvižej, hrvaški reprezentančni vratar Mirko Alilović in zunanji igralec Petar Metličić, španski krožni napadalec Carlos Prieto, srbski zunanji igralec Momir Rnić in občasni slovenski reprezentant Nejc Poklar - in kolegi na prejšnjih turnirjih v Velenju, Strasbourgu in Doboju niso prikazali navdušujočih predstav, tako da bodo morali do 26. septembra, ko se začne Liga prvakov pošteno "pljuniti v dlani".

Serdarušić v bolnišnici
Na slovenskem superpokalu bržkone ne bodo mogli računati na nasvete svoje stratega Zvonimirja Serdarušića, ki se je zaradi vnetja slinavke znašel na intenzivni negi. Nastalo strokovno vrzel bosta zapolnila njegov pomočnik Tomaž Ocvirk in direktor Roman Pungartnik.

Mariborska ekipa je pred začetkom nove sezone doživela nekaj sprememb. Od mesta glavnega pokrovitelja se je poslovilo podjetje Klima Petek, odšla sta tudi trener Bojan Čotar in nekateri pomembni igralci, kot sta denimo Ognjen Backovič in Gašper Martinc. Strokovne vajeti je prevzel Marko Šibila, v štajersko prestolnico pa je prišel tudi nekdanji reprezentančni krožni napadalec Marko Oštir. Cilj mariborske zasedbe v tej sezoni je uvrstitev v ligo za prvaka.