Aktualni svetovni prvak in zmagovalec svetovnega pokala je slavil v Solkanu. Foto: MMC RTV SLO
Aktualni svetovni prvak in zmagovalec svetovnega pokala je slavil v Solkanu. Foto: MMC RTV SLO
Slovenci uspešni v Solkanu

Svetovni prvak in lanskoletni zmagovalec svetovnega pokala je v kajaku pričakovanu prišel do uspeh. Najbolj se mu je uspel približati Švicar Michael Kurta. Na najnižjo stopničko je stopil Janoš Peterlin.

Kanuisti so priveslali dvojno zmago. Pričakovano je bil najboljši drugovrščeni v skupnem seštevku lanskega svetovnega pokala Savšek. Na stopničkah sta mu je družbo delala še mladi Blaž Cof in Slovak Karol Rozmus. Med deseterico se je uvrstilo še pet Slovencev.

Med dvojci je v kanuju slavila slovita slovaška bratska naveza Hochschorner. Druga sta bila z zaostankom vsega 26 stotink Luka Božič in Sašo Taljat. Tretje mesto sta zasedla Luka Slapšak in Urban Jarc. Pri dekletih je bila najhitrejša Slovakinja Jana Dukatova, na zmagovalni oder sta s povzpeli še Nina Mozetič in Urška Kragelj.
"Na tekmi so bile zelo spremenljive razmere, mogoče celo na meji regularnosti. Ampak naši tekmovalci so pokazali dobro pripravljenost, konkurenca je bila izvrstna, tako da je vsak lahko dobil dobro primerjavo. Med dvojci in kajakašicami so nastopili nekateri najboljši tekmovalci in tekmovalke, toda tudi naši so pokazali, da so povsem blizu. Pri kajakaših Peter Kauzer ni bil preveč zadovoljen s svojo vožnjo, ker je vmes napravil eno tehnično napako, toda kljub njej je zmagal, kar kaže, da bo tudi v tej sezoni krojil vrh. Zelo hiter je bil tudi Savšek, ampak še boljšo primerjavo bodo tekmovalci dobili na naslednji tekmi ICF v Tacnu, kjer bo konkurenca bržčas v rangu svetovnega pokala," je misli strnil direktor reprezentanc Andrej Jelenc.

Slovenci uspešni v Solkanu