Svetovnemu prvaku Petru Kauzerju se nastop v Pragi ni najbolj posrečil. Foto: EPA
Svetovnemu prvaku Petru Kauzerju se nastop v Pragi ni najbolj posrečil. Foto: EPA
Slovenci iz Prage z mešanimi občutki

Po sobotnem uspehu Benjamina Savška v kanuju s tekmo kajakašev v slovenskem taboru niso tako zadovoljni. Hrastničan je meril na najvišja mesta, a se mu finalni nastop ni izšel po načrtih. Na koncu je svetovni prvak in zmagovalec svetovnega pokala zasedel šesto mesto. Zmage se je veselil Italijan Daniele Molmenti. Na oder za zmagovalce sta se povzpela še Čeh Luboš Hilgert in Švicar Michael Kurt. Dejan Kralj in Jure Meglič sta obstala v polfinalu.

Kragljeva se lahko kosa z najboljšimi
Med kajakašicami se je v finale uspelo prebiti le Urški Kragelj, ki je po uspešnem nastopu v polfinalu in četrtim časom slabše odpeljala finalno vožnjo. Zgrešila je vrata in zasedla zadnje, deseto mesto. Nina Mozetič je bila 20. Zmago si je priveslala Nemka Jasmin Schorneberg.

Slovenci vseeno zadovoljni s tekmo
"Peter Kauzer je razočaran, saj ve, da lahko pokaže precej več. Tokrat se mu ni izšlo po načrtih, v polfinalu je napravil manjšo napako in bil na tretjem mestu, nato pa svojo uvrstitev poslabšal ter je zelo slabe volje. Na drugi strani je Urša Kragelj povsem zadovoljila pričakovanja, pokazala, da lahko odpelje tudi zelo hitro, na splošno smo s to tekmo svetovnega pokala zadovoljni," je dejal direktor reprezentanc Andrej Jelenc. Karavana svetovnega pokala se zdaj seli v Seu d'Urgell v Španijo, kjer bo tekma prihodnji konec tedna.

Slovenci iz Prage z mešanimi občutki