Anja Klinar bo na olimpijskih igrah v Riu glavni plavalni adut Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com
Anja Klinar bo na olimpijskih igrah v Riu glavni plavalni adut Slovenije. Foto: www.alesfevzer.com

Klinarjeva je z izidom 4:06,35 za dve stotinki sekunde izboljšala rekord klubske in reprezentančen sotekmovalke Sare Isaković iz leta 2008. Jeseničanka je plavala rekordno že v soboto: na 800 m prosto je z dosežkom 8:25,68 izenačila slovenski rekord Tjaše Oder.

"Že v soboto na 800 m prosto sem videla, da je forma zelo solidna. Danes so bili občutki nekaj slabši, saj sem bila po včerajšnji tekmi vendarle nekoliko utrujena, zato sem rekorda še posebej vesela. Vedela sem sicer, da lahko plavam osebni rekord, ne pa tudi državni rekord od Sare, ki se mi je še lani zdel nedosegljiv. Vesela sem tudi, ker vem, da imam še precej rezerv," je po tekmi v Franciji povedala najizkušenejša slovenska plavalka, ki jo čez mesec dni čaka nastop na že četrtih olimpijskih igrah.

Klinarjeva bi z nedeljskim izidom na majskem evropskem prvenstvu v Londonu osvojila medaljo. S 4:05,37 je zmagala evropska podprvakinja Jazmin Carlin iz Velike Britanije. V nedeljo sta se na stopničke uvrstila še dva slovenska reprezentanta.

Tjaša Vozel je bila srebrna na 50 m prsno, Damir Dugonjić pa bronast na 100 m prsno. Četrti mesti sta osvojila Tjaša Oder na 400 m prosto in Tjaša Pintar na 50 m prsno.