Torres jo je 7. novembra z dvema zadetkoma pošteno zagodel Chelseaju. V nedeljo se bosta ekipi srečali sta na Stamford Bridgeu, Torres pa bo že v modrem dresu. Foto: Reuters
Torres jo je 7. novembra z dvema zadetkoma pošteno zagodel Chelseaju. V nedeljo se bosta ekipi srečali sta na Stamford Bridgeu, Torres pa bo že v modrem dresu. Foto: Reuters
Andy Carroll
Andy Carroll je v letošnji sezoni na 19 tekmah v Premier ligi dosegel 11 golov. Foto: Reuters

Newcastle je sprva zavrnil dve ponudbi rdečih, nato pa je posredoval napadalec Carroll sam in klubu posredoval zahtevek za prestop. Pri Newcastlu so potrdili, da so le stežka iz rok "izpustili" 22-letnega angleškega reprezentanta. Na Anfieldu bo nosil dres s številko 9, podpisal je 5,5 letno-pogodbo.

40 milijonov ni bilo dovolj
Redsi so najprej zavrnili 40 milijonov evrov vredno ponudbo Londončanov. 26-letni španski reprezentant je v petek izrazil željo po odhodu iz kluba, kar je še podžgalo govorice o dokončnem prestopu k Chelseaju. V Liverpoolu Torresa niso želeli zadržati proti njegovi volji. Španec je prišel v Liverpool iz Atletico Madrida leta 2007 za 23 milijonov evrov. Torres, ki je prav tako podpisal pet in pol letno pogodbo, naj bi na Stamford Bridgeu prejemal 200.000 evrov na teden.

Luiz za 25 milijonov iz Benfice v Chelsea
Modri, ki so lani osvojili dvojno krono, po 24 krogih Premier lige za vodilnim Manchester Unitedom zaostajajo že deset točk. Carlo Ancelotti se je odločil, da potrebuje okrepitev tudi v obrambi. Brazilec David Luiz se iz Benfice seli na Stamford Bridge, odškodnina znaša 25 milijonov evrov.

Liverpool se je pred tem že okrepil z urugvajskim napadalcem Luisom Suarezom, ki bo nosil dres s številko 7. Redsi so zanj Ajaxu plačali 26,5 milijona evrov.