Matevž Malešič in Jure Cvet sta prvenstvo končala na 12. mestu. Foto: Jernej Slivnik
Matevž Malešič in Jure Cvet sta prvenstvo končala na 12. mestu. Foto: Jernej Slivnik
Cvet in Malešič končala na 12. mestu

Na močno razburkanem jezeru in v nasprotnem vetru se mlada Ljubljančana nista znašla in sta v malem finalu osvojila šesto mesto. Zlato medaljo je osvojila Velika Britanija, ki pa je med četverci presenetljivo ostala brez medalje. Zmagala je Francija.

Malešič in Cvet sta že v uvodu močno zaostala in se potem celo progo trudila, da bi se približala Norvežanoma in Američanoma, ki sta veslala na četrtem in petem mestu. V prvem delu sta bila še blizu temu cilju, v drugem pa sta popustila in na cilj priveslala na šestem mestu. Zmagala je Nemčija pred Francijo in Grčijo. Z izkupičkom sta lahko zadovoljna tudi Cvet in Malešič, ki sta prvič v karieri nastopila v malem finalu v članski konkurenci, med člani na Poljskem sta bila 13.

"Z nastopom nisva zadovoljna. Borila sva se sicer do konca, vendar nama današnje raz,mere res niso ustrezale. To sicer ni izgovor, saj se bo treba navaditi takih okoliščin za prihajajoča prvenstva in olimpijske igre. Po mojem mnenju je bila najina najboljša tekma na tem prvenstvu repasaž, kjer sva se tudi najbolje ujela," je nastope strnil Cvet.

Trener Jan Ilar pa je o nastopu posadke menil: "Dvanajsto mesto je odtenek manj, kot smo si želeli. Pogoji danes so bili težki, mi smo se v njih slabo znašli. Veslačema ni kaj očitati, saj sta se trudila. Spremembe v treningu ali sami tehniki niso potrebne, mislim, da smo to sezono dobro delali, treba je samo tako nadaljevati, korak za korakom."

V noči na soboto slovenski tabor čaka najbolj zanimiv nastop, saj bo Luka Špik nastopil v finalu med skifisti, v B-finalu pa bosta veslala Rok Kolander in Tomaž Pirih v dvojcu. Slovenske nastope na SP-ju bosta v nedeljo skklenila Jan Špik in Gašper Fistravec v C-finalu med dvojnimi dvojci.

Cvet in Malešič končala na 12. mestu