Roberto Di Matteo in John Terry - dvojec za Chelseajev uspeh? Foto: EPA
Roberto Di Matteo in John Terry - dvojec za Chelseajev uspeh? Foto: EPA
Ezequiel Lavezzi in Andrea Dossena
Ezequiel Lavezzi (levo) je na San Paolu pred tremi tedni Chelseaju zabil dva gola. Foto: EPA
Jose Mourinho in Cristiano Ronaldo
Jose Mourinho in Cristiano Ronaldo sta z Realom trdno na poti do naslova španskega prvaka. Nič ne bi imela proti, če bi šla "do konca" tudi v Ligi prvakov. Foto: EPA

Italijani so se v torek razveselili novice, da bo lahko na njihovi klopi sedel trener Walter Mazzarri, ki je pred tremi tedni manjkal zaradi kazni. Mednarodno športno razsodišče v Lozani je odločilo, da ni razloga za dve tekmi prepovedi vodenja ekipe, potem ko je v skupinskem delu na srečanju proti Villarrealu porinil enega od igralcev španskega moštva.

Napolijev niz šestih zmag
Chelsea bo moral napadati od prve minute. Po odstavitvi Andreja Villasa Boasa je dirigentsko paličico pri Londončanih začasno prevzel Italijan Roberto Di Matteo, ki bo kot trener prvič okusil evropsko tekmovanje. Prejšnji teden je Arsenal skoraj izničil visok zaostanek proti Milanu (0:4, 3:0), ta tekma pa je lahko v spodbudo Chelseaju in v opomin Napoliju. Nogometaši izpod Vezuva so sicer dobili zadnjih šest tekem v vseh tekmovanjih.

"Od začetka moramo poskušati prihajati do priložnosti. Vemo, da imajo zelo dobre napadalce in morali bomo biti pozorni, a pritiskali bomo od prve minute. V nogometu ni nič nemogoče, na Stamford Bridgeu smo imeli v Ligi prvakov dobre rezultate, zato mislim, da nam lahko uspe. To je za nas finale," pravi Juan Mata, ki je v Neaplju dosegel edini zadetek petouvrščenega moštva angleškega prvenstva.

Cannavaro: Prvi polčas bo zelo pomemben
Po poškodbi se je že v soboto na tekmi Premier lige proti Stoke Cityju (1:0) vrnil kapetan John Terry, zaradi kartonov pa bo počival Raul Meireles.
Napoli je v letošnji sezoni že igral v Angliji in z 1:1 remiziral na gostovanju pri Manchester Cityju. "Moramo igrati, kot da je 0:0. Gotovo bomo morali tudi trpeti, toda z osredotočenostjo v prvih minutah smo sposobni napredovati. Prvi polčas bo zelo pomemben," poudarja branilec Paolo Cannavaro.
Ronaldo: Mourinho bo ostal
Real Madrid in CSKA Moskva v tekmo na Santiagu Bernabeu vstopata z izidom 1:1. Na novinarski konferenci pred srečanjem je bilo veliko govora tudi o tem, ali bo Jose Mourinho ostal trener Madridčanov tudi v naslednji sezoni, ali se bo morda vrnil v Chelsea, s katerim ga povezujejo v zadnjih dneh.
Cristiano Ronaldo je z nasmeškom dejal, da "Mou" ostaja, medtem ko je portugalski trener na vprašanje, ali je njegova prihodnost pri Realu odvisna od končnega uspeha v letošnji Ligi prvakov, odgovoril z odrezavim NE.

Slaba CSKA-jeva generalka
Ronaldo je letos dosegel že 40 golov v vseh tekmovanjih, na zadnjih šestih tekmah je zadel devetkrat. V Moskvi je bil edini strelec Reala, ki je zmago zapravil v 93. minuti. Kraljevi klub je doma zmagal na sleherni tekmi v sezoni, razen proti Barceloni.

CSKA na petkovem mestnem derbiju proti Dinamu ni blestel, remiziral z 1:1 in je v ruskem prvenstvu drugi šest točk za vodilnim Zenitom. "Če bomo igrali tako kot danes, nimamo proti Realu niti najmanjših možnosti," je na svoji spletni strani zapisal Sergej Ignaševič. Poškodovana sta vratar Igor Akinfejev in Čilenec Mark Gonzalez. Po kazni se vrača Pavel Mamajev.

OSMINA FINALA, povratne tekme
Sreda ob 20.45:
REAL MADRID - CSKA MOSKVA 1:1

Verjetni postavi:

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo, Xabi Alonso, Khedira, Kaka, Özil, Ronaldo, Benzema.

CSKA Moskva: Čepčugov, V. Berezucki, Ignašvič, A. Berezucki, Ščenikov, Wernbloom, Mamajev, Tosić/Oliseh, Džagojev, Doumbia, Musa.

Sodnik: Stephane Lannoy (Francija)


CHELSEA - NAPOLI 1:3
Verjetni postavi:

Chelsea: Čech, Ivanović, Cahill, Terry, Cole, Lampard, Ramires, Sturridge, Mata, Essien, Drogba.

Napoli: De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Aronica, Maggio, Gargano, Inler, Zuniga, Hamšik, Cavani, Lavezzi.

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)


Odigrano v torek:
BAYERN
- Basel 7:0 (3:0) 0:1
Robben 11., 81., Müller 42., Gomez 44., 50., 61., 67.
Inter - MARSEILLE 2:1 (0:0) 0:1
Milito 75., Pazzini 96./11-m; Brandao 92.
RK: Mandanda 93./Marseille
Odigrano prejšnji teden:
BARCELONA - Bayer Leverkusen 7:1 (2:0) 3:1
Messi 25., 42., 49., 59., 85., Tello 55., 62.; Bellarabi 91.

APOEL - Lyon * 5:3, 1:0 (1:0) 0:1
Manduca 9.
RK: Manduca 115.
* - po streljanju 11-m

BENFICA - Zenit 2:0 (1:0) 2:3
Pereira 45., Oliveira 93.

Arsenal - MILAN 3:0 (3:0) 0:4
Koscielny 7., Rosicky 26., van Persie 42./11-m

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.