Jevgenij Plušenko je tri tedne pred začetkom olimpijskih iger v Vancouvru zlahka opravil s tekmeci. Foto: Reuters
Jevgenij Plušenko je tri tedne pred začetkom olimpijskih iger v Vancouvru zlahka opravil s tekmeci. Foto: Reuters
Izjemen nastop Plušenka

Po današnjem prostem programu je Plušenko dobil 255,39 točke. Srebro je pripadlo Švicarju Stephanu Lambielu (238,54), bron pa Francozu Brianu Joubertu (236,45). Olimpijski prvak iz Torina je bil najboljši tako v kratkem kot prostem programu in si po štiriletnem tekmovalnem premoru zagotovil šesti evropski naslov.

Plušenko je bil znova razred zase. V ritmih tanga je navdušil 6000 gledalcev v dvorani, kombinacije različnih četvornih, trojnih in dvojnih skokov pa so si sledile druga za drugo. Mojster piruet Lambeil je bil tehnično daleč za Plušenkom, njegova koreografija, izvedena na zvoke Traviate, pa je bila dovolj za drugo mesto, tudi zato, ker branilec naslova Joubert po poškodbi še ni v vrhunski formi.

Trenerka zadovoljna z nastopom Urbasa
Urbas, ki je v finale prišel kot zadnji, 20., je v prostem programu z 18. oceno pridobil dve mesti in končal na skupno 18. s 163,84 točke, kar je tri mesta bolje kot na lanskem EP-ju v Helsinkih.

"Gregor je nastop opravil dobro, a je pripravljen še nekoliko boljše, kot je to pokazal na ledu. Napravil ni nobene večje tehnične napake, saj je vse težje elemente izvedel zelo korektno. Za višjo uvrstitev mu manjka večje število ur na ledu, kot pred leti, ko sva trenirala tudi po trikrat na dan," je njegov nastop ocenila trenerka Gordana Smrekar.

Izjemen nastop Plušenka