Guarin je v 69. minuti zamenjal Varela, pet minut pred koncem rednega dela pa postavil končni izid. Foto: Reuters
Guarin je v 69. minuti zamenjal Varela, pet minut pred koncem rednega dela pa postavil končni izid. Foto: Reuters
Ezequiel Lavezzi
Lavezzi je dobil priložnost v napadu s Cavanijem. Foto: Reuters
Artjoms Rudnevs
Rudnevs je Lechu zagotovil minimalno prednost pred povratno tekmo. Foto: Reuters
Ricardo Quaresma, Danilo Silva
Quaresma je dosegel edini zadetek za Bešiktaš, v zadnji minuti pa zakuhal 11-metrovko. Foto: Reuters

Portugalce je v vodstvo povedel Jorge Rolando, ki je ušel obrambi po prostem strelu Rodrigueza in porinil žogo v gol mimo nemočnega Andresa Palopa. Iz podobne akcije je izenačil Frederic Kanoute, ki je bil najvišji v kazenskem prostoru Porta in je z glavo ukanil vratarja Heltona, ki je moral posredovati ob strelih Luisa Fabiana in Alvara Negreda. Sevilla je pritisnila, Kanoute bi lahko domače popeljal v vodstvo, a je v kazenskem prostoru slabo zadel žogo, ki jo je ukrotil Helton.

Palop izpustil žogo
Pet minut pred koncem je sledil mrk obrambe Seville, ki je najprej na sredini igrišča izgubila žogo, nato pa je Sergio Sanchez ni niti skušal ustaviti, ker je (napačno) presodil, da bo do nje prvi prišel vratar Palop, a je bil Cristian Rodriguez enako hiter. Palopu je žoga ušla, od zadaj je neoviran pritekel Guarin in zadel prazna vrata.

Villarreal in Napoli streljala s slepimi naboji
Napoli je skušal na krilih urugvajskega napadalca Edinsona Cavanija (5 golov) na kolena spraviti Villarreal, ki ima v svojih vrstah prav tako močnega Giuseppeja Rossija (5 golov), a se tokrat nihče izmed njiju ni vpisal med strelce. Drugouvrščeno moštvo italijanskega prvenstva, ki je v zadnji minuti ostalo brez kaznovanega Salvatoreja Aronica po prekršku nad Nilmarjem, in Španci so se razšli brez zadetka.

Domači trener je v napad ob bok Cavanija postavil Ezequiela Lavezzija, prvi pa so zapretili gostje, ko je Rossi podal do Nilmarja, njegov strel z okoli 30 metrov pa je Morgan De Sanctis ubranil. Na drugi strani je dlani Diega Lopeza najprej ogrel Hugo Campagnaro z velike razdalje, nato pa še Cavani z roba kazenskega prostora.

Napoli je bi blizu vodilnega zadetka na začetku drugega polčasa. Močan strel Maggia z glavo z okoli osem metrov po podaji Lavezzija ni bil dovolj natančen. Zamujeno priložnost Italijanov je skoraj kaznoval Borja Valero, a je njegov strel zletel mimo oddaljene vratnice. Villareal je Napoliju skoraj zadal prvi domači poraz v Evropski ligi v letošnji sezoni, ko je Valerov strel z 30 metrov De Sanctis odbil.

Visoka zmaga Leverkusna
Benfica je zadela dvakrat v zadnjih 20 minutah za zmago nad Stuttgartom (2:1). Vodstvo Nemcev, ki so povedli z zadetkom Martina Harnika, je izničil paragvajski napadalec Oscar Cardozo, zmago pa je Portugalcem prinesel Argentinec Franco Jara. Ajaxu se odhod Luisa Suareza k Liverpoolu med januarskim prestopnim rokom ni poznala in si je na gostovanju pri Anderlechtu priigral lepo prednost (0:3) pred povratno tekmo.

Napredovanje sta si tako rekoč zagotovila še Dinamo Kijev, ki je z 4:1 ugnal Bešiktaš, in Bayer Leverkusen, ki je v mrzli Ukrajini Metalist Harkovu nasul štiri gole (0:4). Liverpool je proti Sparti (0:0) v konici napada igral brez Andyja Carrolla, ki je okreval po poškodbi, a v Pragi še ni debitiral za novi klub. Manjkal je tudi kapetan Steven Gerrard.

Aris remiziral z bogataši z Otoka
Solunski Aris je v torek proti Manchester Cityju ohranil 41-letno nepremagljivost na domačem igrišču (0:0). Grke, v skupinskem delu so izločili branilca naslova Atletico iz Madrida, je reševal vratar Michalis Sifakis, ki je med drugim ubranil tudi dve izjemni priložnosti Edina Džeka.

ŠESTNAJSTINA FINALA, prve tekme
ARIS - MANCHESTER CITY 0:0

RUBIN KAZAN - TWENTE 0:2 (0:0)
de Jong 77., Wisgerhof 88.

METALIST HARKOV - BAYER LEVERKUSEN 0:4 (0:1)
Derdiyok 22., Castro 77., Sam 90., 90.

BENFICA - STUTTGART 2:1 (0:1)
Cardozo 70., Jara 81.; Harnik 21.

BATE BORISOV - PARIS SG 2:2 (1:1)
Bressan 16., Gordejčuk 81.; Erdinc 30. Luyindula 89.

BEŠIKTAŠ - DINAMO KIJEV 1:4 (1:1)
Quaresma 37.; Vukojević 27., Ševčenko 50.,Yussuf 56., Gusev 90./11-m
RK: Quaresma 90.

LECH POZNANJ - BRAGA 1:0 (0:0)
Rudnevs 72.

ANDERLECHT - AJAX 0:3 (0:1)
Alderweireld 32., Eriksen 59., Hamdaoui 67.
Wasilewski (Anderlecht) je v 55. min. zastreljal 11-metrovko.

NAPOLI - VILLARREAL 0:0
RK: Aronica 64./Napoli

BASEL - SPARTAK MOSKVA 2:3 (2:0)
Frei 36., Streller 41.; Kombarov 61., Dzjuba 70., Ananidze
RK: Shaqiri 78./Basel

SEVILLA - PORTO 1:2 (0:0)
Kanoute 65.; Rolando 58., Guarin 85.

GLASGOW RANGERS - SPORTING LIZBONA 1:1 (0:0)
Whittaker 66.; Fernandez 89.

LILLE - PSV EINDHOVEN 2:2 (2:0)
Gueye 6., de Melo 31.; Bouma 83., Toivonen 84.

PAOK SOLUN - CSKA MOSKVA 0:1 (0:1)
Necid 29.

SPARTA PRAGA - LIVERPOOL 0:0

YOUNG BOYS - ZENIT 2:1 (0:1)
Lulić 46., Majuka 90.; Lombaerts 20.
RK: Bistrov 69./Young Boys