Benjamin Savšek je najbolje ukrotil domače brzice v Tacnu. Foto: www.kajak-zveza.si
Benjamin Savšek je najbolje ukrotil domače brzice v Tacnu. Foto: www.kajak-zveza.si
Savšek slavil v kanuju

Prav v kanuju so Slovenci dosegli najboljše rezultate. Poleg domačina Savška, ki je prehitel tudi na koncu drugega slovitega Francoza Tonyja Estangueta, se je na stopničke povpzel še Blaž Cof. Uspeh so dopolnili Jure Lenarčič (5.), Simon Hočevar (6.) in Dejan Stevanovič (10.).

Stopničke Kragljeve, smola Kauzerja
S tretjim mestom se je pri kajakašicah izkazala Urša Kragelj. Uspešno je nastopila tudi mlada Eva Terčelj, ki je bila četrta, finalni nastop pa se je povsem ponesrečil Nini Mozetič, ki je izpustila kar štiri vrata. Zmagala je Avstrijka Violetta Oblinger-Peters.

Z nastopom pa ne more biti zadovoljen najboljši slovenski divjevodaš Peter Kauzer. Svetovni prvak v kajaku je odlično opravil s kvalifikacijami in polfinalom, a takoj po začetku finalne vožnje napravil napako, nato pa se še prevrnil. Do zmage je priveslal Italijan Daniele Molmetni. Med kaunističnimi dvojci sta se dve slovenski posadki uvrstili v finale. Luka Božič in Sašo Taljat sta končala na nehvaležnem četrtem mestu, Luka Slapšak in Urban Jarc pa sta bila deseta. Najhitrejša sta bila Francoza Pierre Picco in Hugo Biso.

Zadnja izbirna tekma za reprezentanco
Po tekmi v Tacnu se je izoblikovala tudi reprezentanca za evropsko prvenstvo. V kajaku bodo slovenske barve zastopali Kauzer, Dejan Kralj in Jure Meglič, na tekmah svetovnega pokala pa tudi Janoš Peterlin. Kanuistično zasedbo sestavljajo Savšek, Anže Berčič in Hočevar, v svetovnem pokalu se jim bosta pridružila še Stevanovič in Lenarčič. Pri kajakašicah na prvenstvo potujejo Kragljeva, Mozetičeva in Terčeljeva, pri dvojcih pa Taljat/Božič, Slapšak/Jarc ter Kralj/Hočevar.

Savšek slavil v kanuju