Slovenija bo v Belgiji nastopila brez poškodovanega Alena Šketa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenija bo v Belgiji nastopila brez poškodovanega Alena Šketa. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Izbranci selektorja Veselina Vukovića bi bili zadovoljni že z eno zmago, saj naj bi bili Belgijci njihovi glavni tekmeci za prvo mesto v skupini A. V njej sta še Hrvaška in Velika Britanija. Z vsemi reprezentancami se bodo Slovenci pomerili štirikrat, po dvakrat doma in v gosteh.

V svetovno ligo vodi zmaga na zaključnem turnirju
Čeprav pred Slovenci ni nobenega zahtevanega rezultata, pa ne skrivajo, da bi v skupini želeli prvo mesto, s katerim bi si zagotovili nastop na zaključnem turnirju, ki bo sredi julija na Slovaškem. Ne želijo pa le prvega mesta v skupini, menijo celo, da so zmožni dobiti tekmovanje in se uvrstiti v svetovno ligo. "Vsekakor je cilj prvo mesto v skupini, a v enem predalčku imamo skrit še en cilj, se pravi uvrstitev v svetovno ligo. Če bomo mi pravi, bi se morali uvrstiti na zaključni turnir. A najboljše bo, da gremo tekmo po tekmo. Prvi tekmeci so Belgijci, ki bi morali biti naši glavni tekmeci za prvo mesto, čeprav tudi Hrvatov ne smemo odpisati," razmišlja najizkušenejši v slovenski vrsti, libero Sebastijan Škorc.

Brez Šketa in Kamnika
Selektor v Antwerpnu ne bo mogel računati na poškodovana Alena Šketa in Matevža Kamnika, vendar zaradi tega v primeru neuspeha ne misli iskati alibijev. "Vsekakor bomo Šketa in Kamnika pogrešali, a če bomo izgubili, vsekakor to ne bo zaradi tega, ker njiju ni bilo." Vuković prve tekmece dobro pozna in jih tudi zelo ceni: "Belgijci so boljši, kot marsikdo misli, menim, da so v javnosti podcenjeni. Tudi jaz ne mislim, da so evropska velesila, a znajo biti zelo neugodni. Krasijo jo fanatična borbenost, so tudi zelo izkušeni. Večina jih prihaja iz Nolika Maaseik in Roeselareja, belgijskih predstavnikov v ligi prvakov, nekaj jih igra v Italiji, eden v Rusiji."