Rooney svojega
Rooney svojega "azijskega klona" ne pozna. Foto: Reuters
Trenutek, ko je nekemu Novozelandcu zamrznila kri v žilah. Foto: Reuters

"Zelo me skrbi za moje nastope," je v pogovoru za časnik Gazzetta dello sport povedal 32-letni vratar italijanske reprezentance, ki je na tekmi proti Paragvaju odigral le prvi polčas, saj so ga mučile bolečine v hrbtu. Buffonu je zdrsnila medvretenčna ploščica, zaradi česar ima težave tudi z nogo. Nemogoče je napovedati čas okrevanja. Ostal bo z ekipo, čeprav je verjetno izgubljen za skupinski del. Če ne bo mogel več nastopiti, bo selektor Marcello Lippi lahko vpoklical dodatnega igralca, po pričakovanjih naj bi v JAR dopotoval vratar Palerma Salvatore Sirigu.

Fifa ne dovoli menjave za Carrasoja
Rezervni francoski vratar, 28-letni Carrasso, si je poškodoval levo stegensko mišico na ponedeljkovem treningu. Francoski selektor Raymond Domenech je želel v JAR pripeljati vratarja Bordeauxa Stephana Ruffierja, a so predstavniki Mednarodne nogometne zveze (Fifa) njegovo prošnjo zavrnili. Francoski strateg bo do konca SP-ja lahko računal le na prvega vratarja Huga Llorisa in njegovo zamenjavo Steva Mandando.

Novozelandskega hazarderja izenačenje ni razveselilo
Zadetka v zadnjih sekundah tekme in remija proti Slovaški so se na Novi Zelandiji veselili vsi. No, skorajda vsi. Neki Novozelandec je na stavnici "v živo" v 87. minuti srečanja stavil 27.800 ameriških dolarjev na zmago Slovaške, ki je od 50. minute vodila 1:0. Količnik je bil mizeren, a je bil moški kljub temu prepričan, da bo v žep pospravil nekaj čez 500 dolarjev. Winstona Reida, ki je izenačil v 93. minuti, si bo nesrečnik zagotovo zapolnil za vse življenje. Če bi v 87. minuti Novozelandec z enako vsoto stavil na neodločen izid, bi bil bogatejši za 300.000 dolarjev.

Argentinci proti Južni Koreji brez Verona
Selektor Argentine Diego Maradona je sporočil, da 35-letni Juan Sebastan Veron zaradi lažje poškodbe noge proti Južni Koreji ne bo igral. "Težko je pustiti Verona na klopi, toda ne želimo tvegati hujše poškodbe," je povedal Maradona.

Rooney med vsem igralci ni opazil svoje kopije
Čeprav angleški zvezdnik Wayne Rooney podrobno preučuje konkurenco na letošnjem SP-ju (ogledal si je še vsako tekmo, če mu je čas dopuščal), azijske različice samega sebe, Džong Tae Seja, v včerajšnjem obračunu Brazilije in Severne Koreje (2:1) ni opazil. Na vprašanje, kaj meni o predstavi "azijskega Wayna Rooneyja", je ostal brez besed. Nasmehnil se je in odvrnil, da ne ve, o katerem igralcu govorijo. "Vem pa, da so zabili lep zadetek." Dosegel ga je Dži Jun Nam.

Nemci in Srbi brez treninga
Zaradi slabega stanja igralne površine na igrišču Nelson Mandela Bay Stadium v Port Elizabeth, ki jo je v zadnjih dveh dneh močil dež in jo precej uničil, sta nogometni reprezentanci Nemčije in Srbije ostali brez treninga na tem stadionu, na katerem se bosta pomerili v petek ob 13.30. Nemci bodo odhod v Port Elizabeth prestavili in bodo trenirali v bližini baze zunaj Pretorie, v Port Elizabeth pa bodo odpotovali šele v četrtek popoldan in ne dopoldan, kot je bilo sprva predvideno.