Italijani so bili prehitri za študenta, ki je za povrh še ostal brez hlač. Foto: EPA
Italijani so bili prehitri za študenta, ki je za povrh še ostal brez hlač. Foto: EPA
Diego Armando Maradona
Diego Maradona se je opravičil Michelu Platiniju, Peleju pa ne. Foto: Reuters
Carlos Queiroz in Deco
Portugalci so na prvi tekmi pokazali bledo predstavo. Foto: Reuters

Italijani so na trening povabili nadarjenega klubskega igralca, ker so imeli na treningu zaradi poškodb vratarja Gianluigija Buffona in Andrea Pirle liho število igralcev, ki pa je obstal v prometu, zato je rade volje vskočil študent lokalnega kolidža. Ko je skušal z glavo zadeti, je ob drsenju po tleh izgubil svoje hlače in tako igralcem kot svetovnim fotografom pokazal svojo zadnjico. Po prihodu povabljenega igralca, so se mu zahvalili, sam pa je osramočen in povsem izmučen odšel z igrišča. Svojega imena medijem ni želel razkriti.

Šveica brez Senderosa
Švico pestijo poškodbe. Branilec Philippe Senderos, ki si je poškodoval desni gleženj v 36. minuti tekme proti Španiji, ki jo je Švica dobila z 1:0, bo izpustil preostali tekmi v skupini H.
Javno opravičilo Maradone
Argentinski selektor Diego Maradona se je po tekmi "gavčov" z Južno Korejo (4:1) javno opravičil Michelu Platiniju. "Rad bi se preko novinarjev opravičil gospodu Platiniju... ne pa Peleju," je dejal eden najboljših nogometašev vseh časov. "Platini mi je poslal pismo, v katerem je zapisal, da kar se je pisalo v medijih ni res," je dodal Maradona. Francoska legenda naj bi po poročanju novinarjev kritiziral selektorske veščine Argentinca. Številnih kritik je bil Maradona deležen tudi s strani brazilskega nogometnega "kralja" Peleja.
Uboj zaradi nogometne tekme
V vasici Makweya v Južnoafriški republiki so nekega moškega do smrti pretepli njegovi družinski člani. Razlog za brutalno dejanje - nesrečnik si je želel ogledati tekmo med Nemčijo in Avstralijo. Žena, sin in hčerka 61-letnika so želeli gledati verski program. Ljubitelj nogometa je ročno prestavil program, ostali družinski člani so se spravili nanj, ga z glavo udarjali ob zid, dokler se ni zgrudil v mlaki krvi. Policija je trojico priprla.
Cahill in Khune eno tekmo na klopi
Disciplinska komisija je potrdila rdeča kartona Avstralca Tima Cahilla in vratarja Južnoafriške republike Itumelenga Khuneja. Nogometaša bosta počivala po eno tekmo. Prvi zvezdnik "kengurujev" je bil kaznovan na srečanju proti Nemčiji, ki ga je "elf" dobil s kar 4:0. Vezist Evertona, ki bo izpustil obračun z Gano, je nespretno podrl Bastiana Schweinsteigerja.

Khune si je predčasno pot pod prho prislužil na tekmi z Urugvajem. Gostitelji turnirja so klonili s 3:0. Čuvaj mreže je pred vrati nepravilno zaustavil Luisa Suareza. Massimo Busacca je Afričana poslal v garderobo, Urugvajci, natančneje Digeo Forlan, pa so z bele točke povedli z 2:0. "Bafana bafana" bo brez prvega vratarja igrala proti Franciji.

Deco se je opravičil
Portugalski vezist Deco je po tekmi s Slonokoščeno obalo izstrelil puščico proti selektorju Carlosu Queirozu. Očitno je ugotovil, da je šel prek meje, saj se je dva dni pozneje opravičil. Deco je bil na dolgočasni tekmi (0:0) zamenjan po 60 minutah. "Zakaj sem bil zamenjan? To morate vprašati selektorja. Počutil sem se dobro. Rekel mi je naj grem na desno krilo, kjer nisem igral nikoli v karieri. Potem me je zamenjal. Taktika v drugem polčasu ni bila prava," je selektorja kritiziral Deco.

V sredo je Deco "zategnil ročno": "Nikoli nisem imel težav s selektorjem. Njegovega vodenja in odločitve nisem hotel postaviti pod vprašaj. Bil sem samo razočaran, ker sem bil zamenjan." Kljub nespretni izjavi naj bi Deco igral na ponedeljkovi tekmi proti Severni Koreji.

Spletni obisk ruši rekorde
Med tekmo Brazilije in Severne Koreje je spletna stran Mednarodne nogometne organizacije (www.fifa.com) dosegla rekorden obisk. Imela je 265 milijonov klikov, kar je 15 milijonov več od prejšnjega rekorda, ki jo je imela tekma Češka - Italija med SP-jem 2006. V prvih dveh tednih junija je uradno spletno stran obiskalo 53 milijonov ljudi. To je 5 milijonov več od celotnega obiska med SP-jem pred štirimi leti.