Sašoi Kragelj je bil v obeh vožnjah peti. Foto: Andreja Prel
Sašoi Kragelj je bil v obeh vožnjah peti. Foto: Andreja Prel
Kragelj v obeh vožnjah peti

Čeprav ni dirka elitnega razreda MX1, je v Orehovo vas vseeno privabila številne dirkače. Nekaj je k temu prispevala tudi odločitev promotorja tekmovanja, ki je pred sezono ukinil startnine. Na radizelski progi so si v dneh pred tekmo obetali tudi več kot 50 dirkačev, nazadnje jih je v razredu MX3 prišlo 43. V kvalifikacijah je nastopilo šest slovencev in sicer Sašo Kragelj, Theo Urbas, Dejan Zver, Erik Slavec, Toni Mulec in Deni Ušaj, vsi so se uvrstili na dirko.

Zmagal je Švicar Julien Bill pred Francozom Milkom Potiskom in Fincem Anttijem Pyrhonenom. Kragelj je obe vožnji končal na 5 mestu in je bil na kocu s 7 mestom najbolje uvrščen Slovenec. Do točk so prišli še Urbas za 12., Mulec za 19. in Ušaj za 22 mesto.

"Želel sem si med prvih pet, ampak očitno lahko dvakrat peto mesto prinese tudi sedmo. V drugi vožnji sem želel napasti Žeravo, a mi je malo zmanjkalo moči, tako da je odbil moje napade. Prvi trije so bili razred zase, kot zasebni voznik pa sem lahko zadovoljen s tem, kar sem dosegel," je dejal Kragelj, ki je namignil tudi, da razmišlja o koncu kariere.

Kragelj v obeh vožnjah peti