Tampa je tri zadetke dosegla ob igralcu več na ledu. Foto: Reuters
Tampa je tri zadetke dosegla ob igralcu več na ledu. Foto: Reuters
Martin St. Louis je s Tampo osvojil Stanleyjev pokal že leta 2004. Foto: Reuters

Po dva gola za Strele sta dosegla Teddy Purcell in Martin St. Louis, eden izmed treh hokejistov iz šampionskega moštva Tampe izpred sedmih let, ki je svoj drugi zadetek na tekmi zabil le 29 sekund zatem, ko je David Krejči v 50. minuti znižal zaostanek Bostona na 4:3. Čeh je v 54. minuti kompletiral hat trick, a za popoln preobrat je Bruinsom zmanjkalo časa.

Govor St. Louisa spodbudil soigralce
"Martin je duša in srce našega moštva. Je izjemen motivator. Njegove izkušnje so neprecenljive, saj je sodeloval v vseh najtežjih tekmah. Osvajal je posamične nagrade, Stanleyjev pokal. Ve, kaj mora narediti in kako reagirati v najbolj ključnih trenutkih. Pred tekmo nas je nagovoril in spoštovanje, ki ga je požel, je vsakomur seglo do srca," je junaka tekme hvalil soigralec Steven Stamkos, ki je na začetku zadnje tretjine vodstvo Lightningov povišal na 4:2.

Tampa povedla že v 36. sekundi, a izgubila uvodni del
Boston je po hladnem tušu, ki ga je doživel v 36. sekundi tekme, dobil prvo tretrjino z 2:1. Kosmatinci so vodili do 28. minute, ko je izenačil St. Louis. Za vodstvo Strel je v 34. minuti poskrbel Purcell.

Odločitev v petek
41-letni Dwayne Roloson je zbral 16 obramb, na drugi strani pa je 37-letni Tim Thomas zaustavil 21 strelov. Se bo Boston uvrstil v prvi veliki finale v 21 letih ali bo to po sedmih letih uspelo Tampa Bayu? Odgovor bomo dobili v petek, ko bo v Bostonu na sporedu odločilna tekma.

Zmagovalec dvoboja se bo v velikem finalu pomeril z Vancouvrom, ki je s 4:1 izločil San Jose.

TAMPA BAY (5) - BOSTON (3)
5:4 (1:2, 2:0, 2:2)
Purcell 1., 34., St. Louis 28., 51., Stamkos 41.; Lucic 8., Krejči 17., 50., 54.
Obrambe: Roloson 16; Thomas 21.